Badea: „Nicio echipă oaspete nu este favorită la Craiova”

0
268

Universitatea Craiova va întâlni Steaua în sferturile Cupei României, pe 3 decemebrie, pe „Ion Oblemenco”, dacă arena nu se va demola

Sferturile Cupei României au rezervat cel mai puternic adversar pentru Universitatea Craiova, care urmează să întâlnească Steaua, într-un duel care probabil se va disputa pe 3 decembrie. Sunt şanse mari ca tocmai acest meci de gală să fie ultimul găzduit de arena „Ion Oblemenco”, în condiţiile în care clubul din Bănie a fost diligenţe pe lângă autorităţi să prelungească termenul de start al demolării stadionului. În alte condiţii, cel mai probabil partida se va juca la Severin, fiindcă „Extensivul” nu are instalaţie de nocturnă, iar televiziunea care transmite meciul, ProTV, îl va programa în prime-time. Universitatea Craiova şi Steaua s-au mai întâlnit în acest sezon, într-un meci jucat fără spectatori, în Ghencea, iar campioana s-a impus cu 3-1, datorită golurilor marcate de Sânmărtean, Adi Popa şi Varela, pentru onoarea oltenilor punctând Andrei Ivan, în prelungiri. În primele două tururi ale Cupei, Steaua a aliniat o formulă cu multe rezerve şi a trecut de ACS Berceni şi de Poli Iaşi, în timp ce alb-albaştrii au eliminat pe FC Caransebeş şi Viitorul Voluntari.

Cârţu: „Steaua este foarte puternică”

Directorul tehnic al Universităţii, Sorin Cârţu, şi-ar fi dosit să întâlnească echipa campioană abia în finală şi consideră că Steaua are prima şansă la calificare, dar se bucură că ultimul meci pe „Ion Oblemenco” va fi un derby. „Am fost foarte inspirat când am cerut autorităţilor să nu demoleze acum arena. Vă daţi seama ce meci de gală va fi cu Steaua. Ăsta cu siguranţă va fi ultimul pentru stadionul nostru şi merita să găzduiască un joc de un asemenea interes. Cu siguranţă că stadionul se va umple la acest meci. Steaua e foarte puternică. Chiar dacă noi nu am pierdut niciun joc de când am preluat echipa, totuşi întâlnim campioana. Ei sunt favoriţi. Dar, repet, mă bucur mai mult pentru acest oraş, pentru acest stadion că va găzdui un ultim meci de o asemenea amploare” a declarat Sorin Cârţu. În ton cu „Sorinaccio” este şi antrenorul principal al Craiovei, Emil Săndoi, care consideră că este cel mai greu adversar posibil pentru echipa din Bănie. „Sorţii nu au fost de partea noastră. Steaua era cel mai greu adversar pe care-l puteam întâlni. Însă, la ora actuală, noi suntem pe primul loc în clasamentul formei, postură pe care dorim să o menţinem şi la ora jocului cu Steaua. Vom lupta pentru calificare pentru Nicuşor Bancu, pentru suporteri, care, sunt convins că vor umple stadionul. Este un meci de gală la despărţirea de bătrânul „Ion Oblemenco“, iar acesta este un motiv în plus pentru care dorim să câştigăm”.

Badea: „Echipa are altă stare de spirit cu Cârţu şi Săndoi”

Aflat într-o conferinţă de presă, preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea, a intuit că alb-albaştrii vor avea parte de un derby. „Am simţit că jucăm cu Steaua, asta e, aacă este să joci, mai bine să joci cu cei mai buni. Nicio echipă nu este favorită la Craiova, fie ea şi Steaua, mai ales de când echipa noastră a fost preluată de Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, doi olteni adevăraţi, care au schimbat starea de spirit şi rezultatele de când au venit. Nimeni nu se aştepta la acest parcurs, cu 9 meciuri fără eşec. Am spus mereu că avem echipă bună, care nu merita să fie în subsolul clasamentului, unde era se afla la început. Sper ca naşul Sorin Cârţu să nu mă dezamăgească.Mi-aş dori să avem ocazia să jucăm pe „Ion Oblemenco” meciul cu Steaua, dar dacă va demara CNI licitaţia nu trebuie să ezităm şi să ne bucurăm că va fi construit un stadion nou” a declarat Pavel Badea.

Felix Grigore: „Vom juca pe Ion Oblemenco

Directorul executiv Felix Grigore a afirmat că are certitudinea că meciul cu Steaua se va disputa pe „Ion Oblemenco”, urmând să fie ultima partidă înainte de demolarea arenei.  „În prima urnă erau numai adversari buni, dar am picat cu cel mai greu adversar, cu campioana României. Meciul cu Steaua va fi ultimul jucat pe Ion Oblemenco, pentru că ieri am obţinut înţelegere de la autorităţi şi doamna primar pentru a juca acolo până în decembrie. Va fi un avantaj pentru noi faptul că jucăm pe teren propriu cu 30.000 de oameni, ştiţi foarte bine cât de sufletişti sunt suporterii Craiovei. Sperăm să o eliminăm pe Steaua. În ultimele şapte etape noi suntem pe primul loc, iar Steaua este în spatele nostru, dar asta nu înseamnă că Steaua nu este o echipa bună şi nu se bate la titlu”

Programul sferturilor de finală ale Cupei României

 Universitatea Craiova – Steaua

CS Mioveni – CFR Cluj

„U” Cluj – Pandurii Târgu Jiu

ASA Tg. Mureş – Petrolul Ploieşti

Partidele din această fază a competiţiei se vor desfăşura într-o singură manşă, în perioada 2-4 decembrie.