Mandic a plecat, Nisic a rămas

0
27

Antrenorul principal al echipei de baschet Universitatea Craiova a demisionat ieri, iar compatriotul şi secundul său i-a luat locul  

Startul ezitant de sezon, cu meciuri pe muchie de cuţit, unele pierdute la limită, pe final, după ce echipa avea avantaj confortabil la un moment dat, a avut urmări la echipa de baschet a Craiovei. După meciul pierdut acasă, în over time, acasă, cu Mobiteleco Cluj, antrenorul Andelko Mandic a demisionat şi va fi substituit de compatriotul său, Milan Nisic, care i-a fost şi secund. Team-managerul Marius Toma a explicat că a încercat să-i schimbe decizia lui Mandic, cu care a lucrat doi ani şi jumătate, dar sârbul  a fost de neînduplecat. „E decizia mea, nu m-a forţat nimeni. Mă simt responsabil pentru că evoluţia echipei nu a fost pe măsura aşteptărilor, sper ca şi alţii să se simtă responsabili, fiindcă altfel nu se va rezolva problema. Şi dacă băteam Clujul reacţionam la fel, fiindcă mai multe meciuri m-au determinat să iau această hotărâre.  Nu consider că abandonez la greu, fiindcă echipa nu este într-o situaţie disperată. De asemenea, nu cred că m-au trădat jucătorii, chiar dacă evoluţia lor nu a fost cea dorită. Nici nu sunt antrenorul care să-şi penalizeze jucătorii sau să-i dea afară, mai bine plec eu. Am debutat ca antrenor la Craiova, sunt aici de doi ani şi jumătate şi cred că am făcut o treabă bună” a declarat Mandic. Antrenorul sârb s-a arătat deranjat când a fost întrebat dacă Rade Dzambic se află printre jucătorii care l-ar fi sabotat. „Cum e posibil să vorbiţi astfel despre un jucător ca Dzamba, care e sufletul echipei?” a strigat Mandic şi a părăsit imediat conferinţa de presă.

Toma: „Jucătorii sunt vinovaţi”

Team-managerul Marius Toma consideră că Mandic s-a sacrificat şi că vina aparţine jucătorilor.  „De când m-a anunţat că vrea să renunţe am încercat să-l fac să-şi schimbe decizia, fiindcă nu este una pe care o consider benefică pentru echipă. Este un antrenor bun şi un om de caracter, dar şi încăpăţânat. Am construit ceva frumos împreună şi nu este el principalul vinovat. De vină este suficienţa şi egoismul unor jucători, care s-au văzut vedete la Craiova şi nu au mai avut angajamentul aşteptat. Mandic nu lucrează cu biciul, este chiar prea apropiat de jucători. Şi ei au încercat să-i schimbe părerea, spunând că a fost vina lor că nu au dat totul pentru echipă. Păi ar fi trebuit să dea, că de-aia s-a ajuns aici! Eram dispus să reununţ la anumiţi jucători ca să-l fac pe Mandic să continue” a spus Toma. Echipa de baschet Universitatea Craiova se află pe locul 9 în Liga Naţională de baschet, după 6 runde şi pe poziţia a treia în Liga Balcanică, unde a jucat 3 meciuri, câştigând două dintre ele. Anul trecut a fost cel mai bun din istoria baschetului craiovean, Universitatea încheind pe locul 4 sezonul regulat.