100 de ani de la înfiinţarea primului Departament de Ape în România

0
29

Administraţia Bazinală de Apă Jiu sărbătoreşte un secol de la înfiinţarea primului Departament de Ape în România. Prin urmare, săptămână aceasta, specialiştii instituţiei vor desfăşura o serie de activităţi: o expoziţie fotografică, evenimente educative în câteva şcoli doljene, prezentări şi filmuleţe care reflectă istoricul activităţii din domeniul apelor.

Prima acţiune dedicată celebrării centenarului a avut loc ieri, fiind o lecţie deschisă susţinută de către specialişti elevilor de la Liceul „Petrache Trişcu” din Craiova. Tot zilele acestea, angajaţii de la Ape vor face o vizită şi la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 12 „Decebal”, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu” Craiova şi Şcoala Gimnazială „Marin Sorescu” din Bulzeşti.

Începând de joi, la intrarea în sediul A.B.A. Jiu, vizitatorii vor putea admira o expoziţie fotografică cu câteva zeci de instantanee ce vor evidenţia activitatea “oamenilor de la Ape” în diferite situaţii: inundaţii, igienizare, lucrări de întreţinere şi reparaţii a cursurilor de apă de pe teritoriul administrat.

Tot joi, la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu se va desfăşura şedinţa Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre unde vor participa principalii factori interesaţi şi personalităţi marcante din domeniul Apelor.