Ziua Mondială a Animalelor marcată la Aman

0
39

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, secţia Mediatecă şi American Corner Craiova, a organizat, miercuri, 04.10.2017, începând cu ora 11:15, două evenimente cu prilejul Zilei Mondiale a Animalelor.

La cele două acţiuni au participat elevii clasei a I de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, însoţiţi de învăţător Elena Gavrilă, respectiv clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Traian”, însoţiţi de învăţător Diaconu Dinu Raluca

Elevii au participat la o prezentare realizată în Power Point şi denumită: „Animale pe cale de dispariţie”, la un atelier creativ şi la o discuţie liberă. Prin această activitate ne-am propus să-i conştientizăm, informăm şi implicăm pe cei mici în activităţile de protecţie a animalelor şi mediului înconjurător.

Ziua de 4 octombrie nu a fost aleasă la întâmplare ca Ziua Mondială a Animalelor, deoarece în această zi se sărbătoreşte şi Sfântul Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor. Scopul acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare al populaţiei faţă de riscurile reprezentate de dispariţia a numeroase animale, din cauza acţiunilor invazive ale omului. Cu ocazia acestei zile se doreşte comemorarea dragostei şi respectului faţă de animale, dar şi sublinierea importanţei lor în lume, deoarece conştientizarea asupra acestui aspect poate duce la îmbunătăţirea standardelor de bunăstare a animalelor din întreaga lume.

  Evenimentul s-a desfăşurat în Sala “Marin Sorescu”.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”