Bayern Munchen l-a readus pe Jupp Heynckes pe bancă

0
54

Bayern Munchen a confirmat numirea lui Jupp Heynckes în funcţia de antrenor principal, tehnicianul german urmând să pregătească formaţia bavareză până la finalul sezonului. În vârstă de 72 de ani, Heynckes nu a mai antrenat din 2013, când a cucerit titlul în Bundesliga, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor cu Bayern, dar a fost înlocuit de Pep Guardiola. Acesta va fi al patrulea său mandat pe banca tehnică a echipei germane.

“Nu aş fi revenit asupra deciziei de a mă retrage pentru niciun alt club din lume, dar Bayern Munchen reprezintă pentru mine o chestiune legată de suflet. Aştept cu nerăbdare să mă apuc de treabă”, a declarat Jupp Heynckes. Acesta îl înlocuieşte pe Carlo Ancelotti, iar interimar pentru un meci a fost Willy Sagnol.

De-a lungul carierei sale, Heynckes a mai antrenat: Borussia Monchengladbach, Athletic Bilbao, Eintracht Frankfurt, Tenerife, Real Madrid, Benfica, Schalke 04 şi Bayer Leverkusen. A cucerit, în total, 10 trofee, dintre care două Ligi ale Campionilor – prima cu Real Madrid, în 1998, şi cea de-a doua cu Bayern, în 2013.