Argentina, în pericol să rateze Mondialul din Rusia

0
47

Argentina, vicecampioană mondială, este în pericol să rateze Mondialul din 2018, după ce a remizat pe teren propriu, 0-0, cu naţionala din Peru, în penultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud. Ultima dată când Argentina a lipsit la un turneul final mondial a fost în 1970, în Mexic, iar calificarea a fost ratată tot după un meci cu Peru (2-2), tot pe “Bombonera”, tadion care a găzduit şi partida cu Peru. Pentru a prinde măcar barajul, Argentina trebuie să câştige în ultime etapă, în Ecuador, formaţie care nu are şanse de calificare. În caz de egal,  naţionala lui Messi are nevoie ca Paraguay să nu învingă Venezuela acasă şi Brazilia să câştige cu Chile la mai mult de un gol diferenţă sau Columbia să câştige cu Peru sau Peru să învingă la mai mult de un gol diferenţă. În caz de înfrângere, Argentina trebuie să să spere ca Paraguay să nu învingă Venezuela, iar Columbia să câştige cu Peru la o diferenţă mai mare decât ar pierde Argentina.

Rezultatele penultimei etape din zona sud-americană:

Bolivia – Brazilia 0-0
Chile – Ecuador 2-1
Au marcat: Eduardo Vargas 22, Alexis Sanchez 85 / Romario Ibarra 84.
Argentina – Peru 0-0
Columbia – Paraguay 1-2
Au marcat: Radamel Falcao 79 / Oscar Cardozo 88, Antonio Sanabria 90+1.
Venezuela – Uruguay 0-0

 

Ultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud se dispută pe 10 octombrie: Ecuador – Argentina, Brazilia – Chile, Peru – Columbia, Paraguay – Venezuela şi Uruguay – Bolivia.

Clasament: 1. Brazilia – 38 puncte, 2. Uruguay – 28 puncte, 3. Chile – 26 puncte (+2), 4. Columbia – 26 puncte (+2), 5. Peru – 25 puncte (+1), 6. Argentina – 25 puncte (+1), 7. Paraguay – 24 puncte, 8. Ecuador – 20 puncte, 9. Bolivia – 14 puncte, 10.Venezuela – 9 puncte.

Primele patru clasate se califică direct la turneul final din Rusia, în timp ce ocupanta locului 5 va disputa un baraj tur-retur cu Noua Zeelandă.