Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, anunță că un nou parc industrial va fi înființat în apropierea Aeroportului Craiova, pe o suprafață de 30 de hectare, decizia fiind luată pentru a răspunde necesităţii de a crea noi locuri de muncă.

1
106

În acest sens, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a precizat că au fost inițiate demersurile în vederea racordării la rețeaua de alimentare cu energie electrică, precum și a asigurării accesului rutier la Parcul Industrial „Craiova 2“.

„În curând, Parcul Industrial «Craiova 1» va fi ocupat integral, ultimele 8 hectare de teren urmând a fi utilizate în întregime. Această platformă de afaceri pe care am dezvoltat-o își atinge principalul obiectiv, acela de a stimula crearea de locuri de muncă, firmele pe care le găzduiește lucrând cu peste 1.000 de angajați.

Vedem astfel încununată reuşita unuia dintre principalele proiecte economice ale noastre, o poveste de succes, pe care o continuăm cu un nou capitol. Ca atare, Consiliul Județean Dolj se pregătește să deschidă, în perioada următoare, cel de-al doilea parc industrial, pentru care vom aloca o suprafață de 30 de hectare din terenurile pe care le deţinem în apropierea Aeroportului Craiova.

Un avantaj important, pe care îl vom folosi în susţinerea acestui proiect, este reprezentat de alocările de fonduri europene aferente segmentului financiar 2014 – 2020, care se anunţă a fi semnificative şi de care vor putea beneficia atât companiile care se vor instala în facilitatea nou creată, cât şi Parcul Industrial «Craiova 2», pentru finanţarea investiţiilor în amenajarea reţelelor de drumuri interioare şi de utilităţi.

De altfel, avem de partea noastră experienţa Parcului Industrial «Craiova 1», unde, aşa cum se cunoaşte, am reuşit să atragem peste 7 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii şi pentru realizarea incubatorului de afaceri.

În pregătirea acestei noi facilităţi economice, am discutat deja cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova pentru o serie de amenajări rutiere la ieșirea din oraș, pe drumul european către Pitești, menite atât să fluidizeze traficul în zona Aeroportului, cât și să înlesnească accesul în viitorul parc industrial.

În același timp, am purtat o serie de discuţii cu conducerea companiei CEZ Distribuție, pentru a studia posibilitatea construirii unei stații electrice de transformare care să deservească Parcul Industrial «Craiova 2». Acest deziderat al Consiliului Judeţean Dolj a fost bine receptat de către reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice, iar acum avem certitudinea că această înțelegere va fi pusă în operă. Conducerea CEZ ne-a anunțat, printr-o adresă, că este pregătită să realizeze investiția.

În urmă cu câteva zile, specialiștii în urbanism din cadrul CJ Dolj au propus reprezentanţilor companiei spre analiză două posibile amplasamente pe care administrația județeană le pune la dispoziție în vederea construirii acestei stații.

Cu proiectul Parcului Industrial «Craiova 2», Consiliul Județean Dolj continuă eforturile făcute pentru a sprijini crearea de locuri de muncă, prin facilități acordate investitorilor care își dezvoltă afacerile în această zonă și fac angajări. În susținerea acestei inițiative vin și mecanismele de accesare și derulare a fondurilor europene pentru viitorul segment financiar, fonduri care vor fi alocate pentru proiectele prin care se generează noi locuri de muncă.

La rândul său, Consiliul Județean Dolj își menține politica de atragere a investitorilor, oferind agenților economici care se vor instala pe noua platformă economică aceleași condiții ca în Parcul Industrial «Craiova 1», respectiv scutire de la plata impozitului pe clădiri și acces la toate rețelele de utilități necesare. Viitoarea infrastructură de afaceri pe care o creăm lângă Aeroport va fi deschisă tuturor companiilor, din ţară şi din străinătate.

Sigur că m-ar bucura dacă aceste spaţii ar fi ocupate în principal de agenţi economici care provin din zona noastră, pentru că astfel s-ar transmite un semnal pozitiv că există un mediu de afaceri puternic la Craiova.

Alăturând demersurilor noastre modernizarea infrastructurii de transport, inaugurarea Aeroportului și deschiderea podului peste Dunăre, între Calafat și Vidin, putem spune că Doljul are în față o nouă etapă în dezvoltarea sa economică“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

1 COMENTARIU

  1. Nu-l puneti, tov Prioteasa tot pe tov Nicoli administrator unic si director general, ca nu prea i-a mers hotelul la Olanesti ? Ca doar e potent omu’ ce naiba !

Comments are closed.