Ştiinţa, show de aniversare, cu echipa de la mare

0
568

Universitatea Craiova şi-a celebrat cei 74 de ani de existenţă cu un meci-spectacol şi o victorie, chiar dacă una dramatică, contra Farului. Din păcate, show-ul a fost pus în scenă la Severin, nu în Bănie, dar şi aşa, avea să fie unul memorabil. Ştiinţa şi Farul au continuat seria duelurilor deschise, curate, fără diversiuni, rezultând cel mai atractiv meci de până acum în acest sezon al Superligii.

Alb-albaştrii au început relaxaţi, deşi erau obligaţi să schimbe impresia lăsată de acel eşec lamentabil la Mediaş, şi parcă aniversarea clubului ar fi fost sărbătorită la o terasă lângă Dunăre, nu pe iarba de pe “Municipal”, iar cadourile trebuiau să le primească oaspeţii, nu sărbătoriţii. Un şir de gafe avea să pună Farul în avantaj după numai 70 de secunde de joc. Markovic a egalat cu o acţiune personală prin care a celebrat venirea pe lume a fiului său, născut de ziua Ştiinţei. Ionuţ Vînă avea să fie cel mai bun jucător al echipei care l-a crescut, mijlocaşul cu care Mirel Rădoi insistă neverosimil fiind artizanul reuşitelor lui Torje. Fără să semene cu echipa care a învins CFR şi FCSB, în condiţiile în care nu i-a avut deloc pe Alibec şi Nedelcu, iar pe Louis Mounteanu şi Doukoure numai pe final de joc, Farul n-a făcut decât să speculeze ofertele oltenilor. În schimb, Ştiinţa şi-a complicat singură aniversarea, chiar dacă ea a dictat ritmul jocului. Iar după pauză acesta avea să fie mult mai alert, mult mai agresiv.

Andrei Ivan a menţinut Ştiinţa în joc, marcând înainte de pauză, după ce avusese şi el o repriză de coşmar. Ca şi Reghecampf, după ce a experimentat 5-6 variante de fundaş dreapta, Rădoi a realizat că tot rezerva de fundaş stânga este soluţia ideală în banda opusă. Vătăjelu a avut o evoluţie consistentă încă din primul mitan, centrând la primul gol al lui Markovic, dar a apărut şi la finalizare, fiindu-i blocată lovitura de cap. În repriza secundă, tot Vătăjelu a aruncat o minge în atac, pe care Markovic a vânat-o pe preluarea lui Larie, stoperul fiind apoi pradă uşoară pentru atacantul oltean, extrem de inspirat în ziua specială din viaţa sa. Alimentată de golul egalizator şi simţind remontada aproape, tribuna şi-a împins echipa către victorie. Debusolat de “urechile” încasate de la Markovic, Aioani l-a concurat pe Vînă la gafe şi avea să marcheze în propria poartă, cu niţel ajutor de la Nistor, care nu a făcut decât să centreze din lovitură liberă. De ziua Ştiinţei, era păcat ca partida să aibă alt deznodământ decât cel în favoarea alb-albaştrilor, iar Lazar a ieşit inspirat la ultima fază în faţa lui Munteanu, consfiinţind victoria. Universitatea are acum un meci în Gruia, contra campioanei, cu ajutorul căruia îşi poate asigura un stadion plin la revenirea acasă, pentru derby-ul cu FCSB.

Universitatea Craiova – Farul 4-3

Au marcat: Markovic (26, 66), Ivan (44), Nistor (71) / Morar (2) şi Torje (33 şi 41).

Universitatea Craiova: Lazar 6 – Martic 4 (Mateiu ’31) 5, Găman 4, Mitrea 4 – Vătăjelu 8, Al. Creţu 4 (Nistor ’67) 7, Screciu 7, Bancu 7 – Vînă 2 (Cîmpanu ’67) 5 – Markovic 8 (Căpăţână ’82) 4, A. Ivan  7. Antrenor: Mirel Rădoi.

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, T. Băluţă (Borza ’67), Grameni (Sali ’80) – Torje (Andronache ’60), Vl. Morar (Munteanu ’60), Pitu (Doukoure ’60). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Arbitru: Adrian Cojocaru 6.