Prefectul județului Dolj : “Suntem un popor de oameni credincioşi”

0
115

Joi, 5 septembrie, în Piaţa ,,Mihai Viteazul” a avut loc festivitatea de deschidere a Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox (ITO 2019). Evenimentul a început la orele 18:00, cu prezentarea delegaţilor, luarea de cuvânt şi un program artistic, continuându-se, de la orele 21:00 cu agapa frăţească. Cu acest prilej, Prefectul Judeţului Dolj, domnul Dan Narcis Purcărescu, a susţinut o alocuţiune.

” Mă simt extrem de onorat să mă aflu astăzi  ( n.r ieri), într-o zi atât de specială şi importantă, alături de dumneavoastră. Suntem un popor de oameni credincioşi, iar una dintre trăsăturile principale ale acestui neam o constituie ortodoxia, căci atunci când vorbim de Biserica Ortodoxă, vorbim despre iubire faţă de aproape, despre o istorie de 2000 de ani a credinţei noastre şi, după cum însăşi denumirea sa ne-o spune, despre ,,învăţături drepte”.

Tinerii de astăzi au poate un pic mai multe şanse şi oportunităţi decât în trecut, fac parte dintr-o lume care este într-o continuă evoluţie şi a cărei schimbare se produce cu rapiditate. În faţă, li se deschid nenumărate drumuri, iar importantă nu este doar „destinaţia”, cât şi modul în care păşesc pe tot parcursul acestora. În orice decizie şi alegere, e important să nu ne abatem de la calea binelui, oricât de anevoioasă şi grea ar fi aceasta uneori, să o lăsăm să dea sens existenţei noastre mici pe această lume.

Schimbarea este bună, nu o putem opri şi nici nu trebuie, dar este important să presărăm peste tot în jurul nostru învăţăturile Bisericii. Să dăm acest exemplu tinerilor noştri, iar ei mai departe urmaşilor atunci când va veni timpul. Fără astfel de valori, fără Dumnezeu şi iubire, consider că lumea ar deveni doar o arcă, într-o noapte rece, scufundându-se cu fiecare zi mai mult într-o mare de nonsens.