Uzina de motoare de la Craiova susţine producţia Noului Mondeo

0
86

Conducerea Ford Craiova a prezentat noile direcţii ale investitorului american, în materie de producţie, export şi promovare. Astfel, Ford România prezintă în premieră, zilele acestea, noul Mondeo la Raliul Iaşului 2014, un eveniment de marcă pe piaţa auto din România, unde sunt aşteptaţi jurnalişti, dealeri, oameni de afaceri şi bineînţeles reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale. Profitând de acest moment, noul Mondeo prezintă noi tehnologii şi motorizări, inclusiv motorul EcoBoost de 1,5 l produs la Craiova. Comenzile din partea clienţilor şi prelansarea noului Mondeo vor începe la finalul lunii septembrie. În concluzie, Ford, prin dealerul ATI Motors Holding, este maşina oficială a ediţiei din acest an a Raliului Iaşului.

Ford a prezentat în premieră pentru România noul Ford Mondeo, cu ocazia Raliului Iaşului, un eveniment care a avut loc în frumoasa capitală a Moldovei, timp de trei zile, astăzi fiind ultima. „Ford joacă un rol-cheie în ediţia din acest an a Raliului Iaşi, fiind maşina oficială a evenimentului, cu sprijinul dealerului său local, ATI Motors Holding”, a precizat Ana Maria Timiş, reprezentant Ford România. Noul Mondeo de culoare „Red Ruby”, prezent la Iaşi, a condus joi seara (4 septembrie) coloana oficială a raliului, când organizatorii vor marca debutul oficial al evenimentului. Ieri, toţi fanii Ford şi pasionaţii de automobile au putut admira Noul Mondeo în showroom-ul ATI Motors Holding, unde modelul a fost expus întreaga zi.

Astăzi, noul Mondeo va fi prezent în centrul oraşului Iaşi

În ultima zi a raliului, astăzi, noul Mondeo va fi prezent în centrul oraşului Iaşi, deschizând binecunoscuta „super specială” de la Râpa Galbenă. Clienţii români vor putea comanda noul Mondeo, versiunile în cinci uşi şi wagon, începând cu finalul lunii septembrie, când Ford România va iniţia de altfel campania de prelansare. Noul Mondeo va fi disponibil atât în versiunea Trend, cât şi în versiunea Titanium şi este dotat cu noi grupuri motopropulsoare cu consum redus, precum: 2,0 l TDCi 150 si 180 CP (transmisie manuală şi Powershift), EcoBoost de 1,5 l şi 160 CP (transmisie manuală & automată), EcoBoost de 2,0 l, 203 CP, respectiv 240 CP (transmisie automată).

Primele motoare către uzina de asamblare de la Valencia

Motorul EcoBoost de 1,5 l este produs de uzina de motoare Ford de la Craiova, care la începutul acestei săptămâni a trimis deja primele unităţi către uzina de asamblare de la Valencia, în Spania, pentru a sprijini producţia de serie a noului Mondeo. Acesta este dotat cu o serie de noi tehnologii, printre care se numără Adaptive Headlamp LED (Faruri autoadaptive cu LED), SYNC generaţia 2 şi apreciata tehnologie Inflatable Rear Seats Belts (Centuri spate cu airbag incorporat). „Lista de preţuri pentru noul Mondeo va fi disponibilă pentru România în cursul acestei luni”, a mai spus reprezentantul Ford.

Ford Europa este responsabil pentru fabricarea, vânzarea şi deservirea autovehiculelor Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 50.000 de angajaţi la unităţile de producţie deţinute integral şi aproximativ 69.000 de angajaţi dacă se iau în considerare companiile mixte şi operaţiunile neconsolidate.

 

În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de Relaţii Clienţi Ford şi 24 de unităţi de producţie (13 deţinute integral sau societăţi mixte consolidate şi 11 societăţi mixte neconsolidate). Primele maşini Ford au fost livrate în Europa în 1903 – în acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a demarat în 1911.

 

Ford Motor Company, lider mondial în industria auto cu sediul în Dearborn, Mich., produce sau distribuie automobile pe şase continente. Cu aproximativ 186.000 de angajaţi şi 65 de fabrici în toată lumea, printre mărcile auto ale companiei se numără Ford şi Lincoln.