Expoziție a pictorului Spiru Vergulescu organizată de Muzeul Judeţean Olt la Palatul Parlamentului

0
72

Eveniment cultural de anvergură naţională organizat de Muzeul Judeţean Olt la Palatul Parlamentului, luni, 8 septembrie. Sala „Constantin Brâncuşi” va găzdui o impresionantă expoziţie semnată Spiru Vergulescu, unul dintre cei mai valoroşi pictori născuţi la Slatina. Organizatorii vor să îl readucă în memoria celor care l-au cunoscut şi iubit, chiar în săptămâna în care maestrul ar fi împlinit 80 de ani.

Pictorul Spiru Vergulescu s-a născut pe 13 septembrie 1934, la Slatina. Şcoala şi studiile de pictură le-a urmat în Bucureşti, iar în 1968 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici. Deţine numeroase lucrări în muzee şi colecţii particulare româneşti şi străine. În anul 1993, devenea Cetăţean de Onoare al municipiului Slatina, iar în 1994, făcea o importantă donaţie Muzeului Judeţean Olt, constând în lucrări de pictură şi grafică, având o contribuţie hotărâtoare la înfiinţarea Secţiei de Artă Contemporană Românească.

Pe 13 septembrie 2006 s-a inaugurat Casa Muzeu Gunka şi Spiru Vergulescu, pe care artistul a donat-o Primăriei Municipiului Slatina. Maestrul s-a stins din viaţă pe 8 mai 2007.