„Ascultă 5 minute de muzică clasică” devine proiect naţional în şcolile din România

0
72

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Radio România Muzical, unicul post de radio din România dedicat muzicii clasice, va pune la dispoziţia profesorilor cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc şi universal. Acestea sunt însoţite de explicaţii al căror scop este familiarizarea elevilor cu muzica clasică.

„În efortul nostru de educare a copiilor considerăm că este de datoria noastră să ieşim din studiourile de emisie şi din sălile de concerte şi să mergem direct la ei. Este foarte important pentru copii să înţeleagă ceea ce ascultă. Doar în felul acesta ajung să iubească muzica clasică. Avem nevoie de generaţii cu o educaţie diversă, nu doar de prizonieri ai tehnologiei”, a declarat Liliana Staicu, manager Radio România Muzical.

Proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” are şi o componentă activă: începând cu 1 octombrie, pe site-ul www.romania-muzical.ro, vor fi demarate mai multe concursuri. Elevii care vor răspunde întrebărilor referitoare la piesele muzicale puse la dispoziţie de Radio România Muzical vor fi premiaţi cu CD-uri şi cărţi.

Proiectul este coordonat de Cristina Comandaşu, redactor-şef al Radio România Muzical, iniţiatoarea campaniei, şi Adrian Brăescu, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.