Mihai Fifor, secretar de stat în MAI: „E momentul să spunem ce înseamnă fiecare zi de guvernare”

0
26

Într-o declaraţie, postată şi pe reţeaua de socializare Facebook, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Fifor, vorbeşte în mod deschis despre ceea ce înseamnă guvernarea unei ţări şi despre asumarea unor responsabilităţi din partea actualei majorităţi politice, formată în jurul premierului Victor Ponta, în momente destul de dificile pentru ţară. Mihai Fifor – un bun comunicator, de altfel, al PSD Dolj şi, în ultimul timp, şi al guvernului – consideră că este necesară o mai bună comunicare cu românii, pentru că numai astfel aceştia vor înţelege că „pentru a construi lucruri trainice e nevoie de linişte, stabilitate şi profesionalism”.

«Mereu sunt întrebat de colegii de la Craiova ce mai e pe la Bucureşti, ce se mai întâmplă aici, cum se văd lucrurile de la „centru”. De fiecare dată am spus că la „centru” se caută soluţii şi se lucrează pentru ca lucrurile să intre în normalitatea atât de dorită şi promisă de noi la preluarea guvernării. E momentul să spunem ce înseamnă fiecare zi de guvernare. Să spunem celor care ne-au acordat încrederea că fiecare zi aici este o luptă surdă cu cei care au furat ani de zile şi azi strigă „hoţul!”, cu cei care până în mai au minţit cu neruşinare milioane de români, cu cei care se mint pe ei înşişi că merită să revină cândva la conducerea ţării. O luptă contracronometru pentru a încerca să redresezi o ţară istovită şi deraiată voit de la valorile reale ale democraţiei şi ale statului de drept. Cu oameni care şi-au pierdut răbdarea şi încrederea în ziua de mâine», spune secretarul de stat în MAI, Mihai Fifor.

„Pentru a construi lucruri trainice e nevoie de linişte, stabilitate şi profesionalism”

Preşedintele PSD Craiova spune că, deşi s-a vorbit despre o guvernare de tranziţie, Guvernul Ponta face mult mai mult decât atât, fiecare zi fiind „o bătălie contracronometru”, şi acest lucru ar trebui să fie ştiut de români:  «E simplu să promiţi, este însă extrem de dificil… să faci. Iar pentru a construi lucruri trainice e nevoie de linişte, stabilitate şi profesionalism. S-a vorbit de un guvern de tranziţie, care să aibă ca principal obiectiv organizarea democratică a alegerilor. E însă mult mai mult decât atât. E un guvern care trebuie să asigure buna funcţionare a ţării, care să negocieze cu Fondul şi Banca Mondială în condiţii extrem de complicate, care să încerce să mai salveze ceva din situaţia dezastruoasă în care se află absorbţia fondurile europene. Un guvern care să redea cetăţenilor ceea ce alţii au luat fără nici un fel de analiză economică şi cu un profund cinism. Un guvern menit să resusciteze rapid o economie bolnavă, roasă de corupţie şi de nepricepere. Un guvern care trebuie să găsească soluţii pentru trecerea iernii, atunci când vistieria e goală şi fiecare localitate cere bani pentru supravieţuire. O bătălie contracronometru. Pentru a te dovedi credibil».

Mihai Fifor atrage atenţia că ţara se află într-o situaţie grea din cauza pedeliştilor, însă se pare că acest lucru începe să fie uitat: «Nouă ni se cere să demonstrăm că merităm încrederea. Şi demonstrăm acest lucru în fiecare zi. Însă galeria portocalie pare să fi uitat că ratarea „calificării în cupe” îi aparţine în integralitate. Aş vrea să nu fiu înţeles greşit. Nu ne văicărim şi ştim ce ne-am asumat. Şi ducem până la capăt. Uneori e însă bine să mai şi spui lucrurilor pe nume».