PSD Dolj şi-a prezentat candidaţii pentru Consiliul Judeţean şi Primăria Craiova

0
2287

Întrunit marţi, 4 august 2020, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dolj a definitivat lista candidaţilor atât la nivel judeţean, cât şi la nivelul Municipiului Craiova. În conferinţa de presă, preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a prezentat candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, în persoana lui Cosmin Vasile, vicepreşedinte al CJ Dolj, şi candidatul pentru Primăria Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu. De asemenea, acesta i-a nominalizat şi pe cei care vor ocupa primele două poziţii pe listele pentru Senat: Ion Prioteasa , respectiv Mihail Genoiu.

             Cuvântul de deschidere a conferinţei de presă i-a aparţinut preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj,  Ion Prioteasa, care va pleca să reprezinte Doljul în Senatul României. ” Se împlinesc mai bine de 16 ani de când sunt în fruntea judeţului Dolj, ca preşedinte al Consiliului Judeţean. În această perioadă am fost onorat să reprezint judeţul, să vă reprezint pe dumneavoastră, să reprezint cetăţenii judeţului Dolj, să-i reprezint pe colegii mei de la partid în toate împrejurările, în ţară şi în străinătate. Consiliul Judeţean Dolj a devenit o instituţie foarte respectată. Astăzi suntem într-un moment în care, moment ales strategic, împreună cu conducerea partidului, să vă spunem că pentru mandatul următor de patru ani, PSD a hotărât să avem un candidat nou, să existe o schimbare, în persoana vicepreşedintelui CJ Dolj, domnul Cosmin Vasile. De 16 ani este consilier judeţean, de peste şase ani este vicepreşedinte la CJ Dolj, a participat la toate proiectele pe care le-a avut Consiliul Judeţean, de-a lungul timpului a ocupat funcţii importante, fie în domeniul sănătăţii, fie în domeniul culturii, protecţiei sociale sau la Primăria Craiovei. Tocmai din acest motiv credem că este persoana cea mai potrivită să poată să ducă aceste proiecte mai departe şi să reprezinte în continuare PSD şi Consiliul Judeţean. Le mulţumesc şi mă îndrept către un teritoriu nostru, către Parlamentul României, către camera superioară, Senatul României unde voi fi onorat şă reprezint judeţul Dolj şi să fac parte din aleşii neamului”, a precizat Ion Prioteasa.

Cosmin Vasile: “Este greu de depăşit domnul Ion Prioteasa, dar mi-am propus să-l egalez”

Fiind desemnat candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile a declarat: „Sunt onorat de propunerea colegilor mei, de votul lor de încredere. Domnule preşedinte, Prioteasa, vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase spuse despre mine. Vreau să vă mulţumesc pentru cei 16 ani petrecuţi alături de dumneavoastră şi în care am învăţat foarte multe. Este o onoare pentru mine să fiu alături de Ion Prioteasa, cel care a implementat un adevărat stil de a face administraţie şi consider că să încerci să îi calci pe urme este o adevărată provocare. Părerea mea că este foarte greu de depăşit ca preşedinte de consiliu judeţean dar  mi-am propus să-l egalez.  Acum, după 16 ani, sunt consilierul judeţean al partidului cu cele mai multe mandate în Consiliul Judeţean. Cariera profesională am îndreptat-o către două direcţii, administraţie publică şi fonduri europene. Din postura de angajat al Aeroportului din Craiova sau din cea de director executiv al Asociaţiei Zona Metropolitană Craiova, fondurile europene au fost principala mea preocupare şi atribuţie iar ca vicepreşedinte al CJ Dolj m-am ocupat de partea de investiţii, partea tehnică şi urbanism. De altfel, reţeta implementată de Ion Prioteasa, o avem şi pe viitor ca reţetă de bază – numărul 1 ca atragere de fonduri europene şi o administraţie aproape de cetăţean. Vom fi în continuare numărul 1 în atragerea de fonduri europene, infrastructură şi în ceea ce priveşte proiecte de sănătate, cultură sau educaţie. Dar vom aborda şi domenii noi, parcul de transfer tehnologic, hub-uri IT, zone de terminal intermodal, zone de logistică. Parte de apropiere a administraţiei de cetăţean deja o avem în lucru. Ne dorim ca fiecare locuitor, indiferent de localitatea în care se află, indiferent că locuieşte în cel mai îndepărtat sat de Craiova sau se află în diaspora, să poată să acces la orice document şi la orice act administrativ pe care-l poate primi din ţară. Sper ca pe 27 septembrie să obţinem aceleaşi rezultate bune pentru PSD Dolj”.

Mihail Genoiu: “Sunt persoana care pune umărul la orice”

        Actualul primar al Craiovei,  Mihail Genoiu,  şi-a anunţat sprijinul pentru candidatul PSD la Primăria Craiova,  Lia Olguţa Vasilescu: “Voi fi alături de Lia Olguţa Vasilescu în tot ce va face de aici încolo. Sunt persoana care pun umărul la orice şi apreciez foarte rar când o persoană mi se pare superioară dintr-un anumit punct de vedere. Din punctul meu de vedere, administrativ, am descoperit la doamna Lia Olguţa Vasilescu ce n-am descoperit niciodată până la momentul acela: cel mai curajos om pe care l-am cunoscut eu în viaţă, în sensul constructiv. Eu veneam cu o experienţă – şi recunosc, o am, prin vârstă şi prin mediul în care am lucrat – dar nota de curaj contructiv pe care am regăsit-o la doamna Lia Olguţa Vasilescu, pe care am recunoscut-o ca şef al meu atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere administrativ, m-a determinat să fac o echipă cu dânsa şi să fiu alături de dânsa în orice situaţie.  Nu cred că vom avea niciun fel de surpriză sau de probleme în aceste alegeri locale”.

Lia Olguţa Vasilescu: “În momentul în care voi fi aleasă primar, nu voi mai abandona Primăria Craiova”

      Cea desemnată de PSD drept candidat la Primăria Craiova,  Lia Olguţa Vasilescu, a ţinut să scoată în evidenţă colaborarea pe care a avut-o cu Mihail Genoiu şi a promis că, în cazul în care va fi aleasă, nu va mai pleca de la Primărie: “Cu Mihai Genoiu am început să lucrez în urmă cu mulţi ani, în 2013, şi m-am bucurat să constat că, după cea fost ales primar în locul meu, a continuat toate proiectele pe care le aveam în derulare şi iată că, în perioada următoare, de exemplu, vom avea acest minunat stadion de atletism, care este în fază de recepţie, o clădire nouă pentru hematologie, mai multe bulevarde, care sunt fie în stadiul de recepţie, fie au fost recepţionate deja, deci lucruri concrete cu care putem să venim în faţa alegătorilor noştri. Cu siguranţă, cunoaşteţi deja proiectele mele, multe sunt începute deja în acest mandat, pentru că am ţinut legătura cu domnul primar Mihai Genoiu şi aşa cum probabil ştiţi, Piaţa Veche, care va deveni Fan Zone, are deja studiul de fezabilitate finalizat, Dracula Park-ul, la fel, are studiul de fezabilitate finalizat, contractul de apă-canalizare, aducţiunea Firului II Izvarna, este în procedură de licitaţie finală, chiar în procedură de execuţie pe anumite tronsoane, deci toate lucrurile acestea au mers de la sine şi sunt convinsă că vor merge şi în continuare, pentru că, să nu uităm, actuala administraţie a PSD ne lasă proiecte de peste 100 de milioane, cele mai importante din punctul meu de vedere sunt pe zona de Smart şi de Green City. Sunt contracandidaţi de-ai noştri care abia acum descoperă despre ce este vorba. Noi avem deja proiectele scrise…”

Claudiu Manda: “Ne punem problema cu cât câştigăm”

Preşedintele PSD Dolj,  Claudiu Manda,  a precizat ceea ce se va întâmpla în perioada următoare, punând accent pe validarea candidaturilor pentru “locale”: ” Astăzi (marţi, 4 august, n.r.) validăm candidaturile pentru cele 111 localităţi din judeţul Dolj. La Municipiul Craiova, candidat pentru funcţia de primar, pentru un mandat de 4 ani de zile, va fi Lia Olguţa Vasilescu. La Consiliul Judeţean, va fi Cosmin Vasile. Tot astăzi, voi propune colegilor mei să votăm primele două locuri pe lista de candidaţi pentru Senatul României. De ce de astăzi – pentru că nu aş vrea că începând de azi să se gândească vreun coleg de la Bucureşti sau de aici că ar putea să reprezinte Doljul – sau PSD Dolj – în Senatul României. Primul loc pe listă va fi Dl. Ion Prioteasa, propunerea mea, al doilea loc pe listă va fi domnul Mihai Genoiu, tot propunerea mea pe care o s-o fac colegilor mei. Domnul Genoiu avea şi opţiunea să continue la Camera Deputaţilor, dar prietenia cu dl. Ion Prioteasa l-a „forţat”să-şi continue drumul doar împreună cu domnul Prioteasa, aşa că cei doi senatori pe care o să-i vedem din toamnă în Senatul României sunt cei pe care îi aveţi astăzi în faţa dvs. În altă ordine de idei, ne propunem să câştigăm preşedinţia Consiliului Judeţean şi n-avem nicio emoţie, ne propunem să luăm peste 50 la sută din voturi la Consiliul Judeţean şi nu avem niciun fel de emoţie, sigur că am vrea să luăm şi peste 50 la sută de mandate, care nu se iau neapărat cu 50 la sută din voturi, dar nu ne punem problema aceasta în privinţa Judeţului Dolj, ne propunem să câştigăm primăria Municipiului Craiova şi nu avem nicio emoţie, ne propunem să câştigăm şi aici 50 la sută din voturi sau din mandate, dar aici într-adevăr dacă vorbim de voturi e mai greu, dacă vorbim de mandate, nu ştim exact care sunt partidele care fac pragul şi cum se ditribuie, însă, dacă vreţi, provocarea noastră este aceasta, de a avea majoritate în Consiliul Local Craiova şi să nu fim în situaţia să negociem cu unii sau cu alţii proiectele, târguieli care s-au făcut de-a lungul timpului. Aşa că oamenii care au încredere în noi şi în proiectele noastre, în afară de candidatul la funcţia de primar, ar trebui să susţină şi echipa cu care candidatul nostru vine”.