Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România

0
352

Peste 500 de lideri ai studenţilor din 19 centre universitare membre ale Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) din întreaga ţară se întâlnesc la Timişoara, în perioada 5-14 august, la Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR), cel mai mare eveniment studenţesc naţional anual marca ANOSR. Festivitatea de deschidere are loc astăzi, de la ora 10.00, în sala Auditorium din Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara. În cadrul celei de-a XIV-a ediţii a evenimentului va fi dezbătută situaţia învăţământului superior actual din România, cu posibilitatea de a stabili priorităţile federaţiei pentru noul an universitar şi de a alege noul Birou de conducere.

„Încheiem un mandat ce a avut nenumărate provocări. Urmează un an universitar presărat de evenimente importante, cum ar fi alegerea rectorilor universităţilor din ţară sau noua clasificare a universităţilor din România şi crearea unui sistem de ierarhizare a programelor de studii. Prin intermediul Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România creăm un cadru propice pentru a dezbate noi politici educaţionale pentru anul ce urmează şi pentru stabilirea de poziţii privind îmbunătăţirea vieţii studenţeşti. Totodată, evenimentul reprezintă o oportunitate în ceea ce priveşte schimbul de bune practici între organizaţiile studenţeşti participante, cu scopul de a îmbunătăţi viaţa studenţilor pe care îi reprezintă în universităţile din care fac parte”, a declarat preşedintele ANOSR, Petrişor-Laurenţiu Ţucă. Concluziile dezbaterilor vor sta la baza strategiei pe care ANOSR o va adopta în următorul mandat.

ANOSR este federaţia naţională studenţească nonguvernamentală şi nonpartizană care, de peste 20 de ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenţilor din România, apărarea şi promovarea drepturilor şi obligaţiilor acestora, cât şi stimularea participării lor la actul educaţional şi la viaţa socială, economică şi culturală.