Încă se mai negociază componenţa seriilor Ligii a II-a / Echipele Craiovei – locuri rezervate, dar controversate!?

0
359

Înscrierea CS Universitatea a fost contestată de alte cluburi, în timp ce societatea lui Adrian Mititelu nu prezintă garanţii financiare

În cadrul şedinţei de ieri de la FRF nu s-a luat nici o decizie în privinţa echipelor care vor lua startul în noile campionate ale Ligii a II-a şi a III-a. Federalii au decis ca tragerea la sorţi a programului să fie amânată pentru 14 august, după Comitetul Executiv, astfel că în timpul rămas până atunci echipele au primit timp să-şi rezolve problemele şi să anunţe dacă pot sau nu continua în campionat. Cele două echipe din Craiova, CS Universitatea şi echipa lui Adrian Mititelu au fost incluse pe lista echipelor din Liga a II-a, deşi apariţia lor a suscitat discuţii. Veşti pozitive a dat chiar preşedintele FRF, Mircea Sandu, în conferinţa sa de presă: „Cred că prin prisma dificultăţilor care sunt la nivelul cluburilor de ligă secundă, ar fi normal să-i lăsăm să joace pe toţi, dacă prezintă minimum de condiţii cerute: un buget cât de cât, un stadion, asigurarea jucătorilor şi a stadionului”. Din partea CS Universitatea au fost prezenţi la şedinţa cluburilor din Liga a II-a Pavel Badea şi Felix Grigore, însă cei doi nu au fost întâmpinaţi prea călduros. Astfel, mai multe echipe din Liga a II-a şi-au exprimat intenţia de a contesta prezenţa clubului din Bănie în eşalonul secund, întrucât nu ar exista cadru legal pentru a aceasta, locul acordat de Comitetul Executiv fiind valabil pentru sezonul precedent. Inclusiv noul reprezentant al cluburilor de Liga a II-a, Aurel Braşoveanu, de la Dunărea Galaţi, s-a exprimat împotriva primirii CS Universitatea Craiova în competiţie. De asemenea, formaţiile care au retrogradat la finalul stagiunii trecute, având modelul Chiajna, au anunţat că vor face apel la TAS pentru ca locul lor să nu fie atribuit clubului din Bănie. În schimb, echipa lui Adrian Mititelu ar putea fi primită în campionat, dar sunt mari semne de întrebare în privinţa programării acesteia, din cauza datoriilor pe care le are.

Vor fi două serii de câte 14 echipe

Chiar dacă nu s-au stabilit echipele care vor lua startul în noul campionat, s-a decis după ce format se va evolua în acest sezon şi în viitorul. Astfel, Liga a II-a va fi alcătuită în acest sezon din două serii a câte 14 echipe, în timp ce viitorul sezon va fi redus la câte 12 echipe în fiecare serie, însă se va introduce sistemul play-off / play-out. La nivelul Ligii a III-a, noul campionat va începe cu câte 12 echipe în fiecare serie din cele 6 actuale, însă va fi introdus sistemul play-off / play-out. Cele două echipe ale Craiovei aşteaptă decizia FRF pentru a se înscrie. Totuşi, mai multe echipe au probleme financiare şi s-ar putea retrage. Astfel, CS Turnu Severin, CS Otopeni, Luceafărul Oradea au confirmat că nu vor intra în campionat, în timp ce Delta Tulcea, Sportul, Farul, sau Rapid Suceava sunt pe punctul de a abandona. Pe lângă cele două echipe ale Craiovei, în stand-by se mai află formaţiile care au retrogradat la finalul ediţiei trecute şi care pretind revenirea, Chindia, Dinamo II sau FC Maramureş, dar şi formaţii care s-au clasat pe locul secund în seriile Ligii a III-a, precum Axintele, Fortuna Câmpina, Oşorhei sau Giarmata. La Adunarea Generală a cluburilor de Liga a II-a şi a III-a s-au ales noii reprezentanţi ai cluburilor de Liga a III-a, dar şi înlocuitorul lui Cornel Şfaiţer la Liga a II-a, acesta fiind desemnat Aurel Braşoveanu, de la Dunărea Galaţi, care l-a devansat pe Florin Prunea, de la CSMS Iaşi. La Liga a III-a, au fost şase candidaţi pentru cele două locuri rămase libere: Marius Burcă (Metaloglobus), Alex Krenek (CS Oşorhei), Marian Rusen (Juventus), Ghiorghi Zotic (FCM Târgovişte), Constantin Ştefan (Dunărea Călăraşi) şi Virgil Munteanu (Fortuna). Marius Burcă şi Alex Krenek au obţinut mandatele.