Se deschide şantierul pe strada „Pelendava”

0
143

Strada „Pelendava” este închisă circulaţiei pentru o perioadă de două săptămâni. Autorităţile locale încep astăzi lucrările de reabilitare pe cea de-a cincea stradă din lotul de şase care au fost incluse într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene.

Ca şi în cazul celorlalte patru străzi („Olteniei”, Tineretului”, „Brestei” şi „Amaradia”), lucrările sunt executate de SC Delta ACM 93 Bucureşti. În septembrie 2011, când a fost scoasă la licitaţie lucrarea, s-au înscris patru firme, dar a fost preferată societatea amintită considerându-se că a avut cea mai bună ofertă din punct de vedere economic. Valoarea întregului contract este de 64,11 milioane de lei, dintre care 19,74 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile care sunt acoperite de la bugetul naţional, 6 milioane de lei reprezintă co-finanţarea asigurată de bugetul local şi 38,4 milioane de lei provin din fonduri europene.

O lucrare de 12,5 milioane de lei

Din primăvară şi până acum, au fost reabilitate patru străzi din acest contract, strada „Pelendava” fiind a cincea. Potrivit autorităţilor, execuţia se ridică la valoarea de 12,55 milioane de lei, o sumă considerabilă în cadrul proiectului. De fapt, ca buget alocat, strada „Pelendava” se situează pe poziţia a treia, după bulevardul „Olteniei” – refăcut cu 22,51 milioane de lei şi strada „Brestei” – reabilitată cu 13,5 milioane de lei. Lucrările care se fac acum pe strada „Pelendava” sunt comparabile, ca valoare, cu cele care s-au făcut pe bulevardul „Tineretului” din Craioviţa Nouă – unde s-au consumat 12,12 milioane de lei.

Asfalt şi trotuare noi

Potrivit autorităţilor locale, ca şi în cazul celorlalte artere, care au fost deja redate circulaţiei, şi pe strada „Pelendava” lucrările de execuţie se concentrează pe două aspecte principale, urmărindu-se, în special, refacerea părţii carosabile (pe o suprafaţă de 1.180 de metri pătraţi) şi amenajarea trotuarelor. Proiectul vizează şi refacerea locurilor de parcare deja existente. Reprezentanţii Primăriei Craiova au precizat că vor încerca, de asemenea, să creeze şi locuri de parcare suplimentare, acolo unde spaţiul permite. Ca şi celelalte spaţii de parcare, şi cele noi vor fi date în folosinţă locatarilor din zonă. Următoarea şi ultima lucrare va fi pe strada „Toamnei” şi va costa 4,32 milioane de lei.