Dolj: Doljeni cercetați pentru furt de lemne

0
377

Conform IPJ Dolj, în noaptea de 4/5 iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi au depistat 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani, toţi din Filiaşi, în timp ce transportau cu două căruţe, prin satul Fratoştiţa, 44 de arbori esenţă cer şi gârniţă, cu lungimea de 4 m şi grosimea cuprinsă între 15 şi 25 cm. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că arborii au fost tăiaţi şi sustraşi din pădurea satului Fratoştiţa.

În plus, poliţişti din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi au depistat, în cursul zilei de ieri, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, toţi din comuna Daneţi, în timp ce transportau cu o căruţă, 31 de arbori, esenţă salcâm, cu lungimea de 3 metri şi diametre cuprinse între 6 şi 11 cm. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că materialul lemnos fusese tăiat şi sustras din pădurea comunei Apele Vii.

În ambele cazuri arborii au fost ridicați în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos.