Hoţi de componente feroviare prinşi de poliţişti

0
103

Cinci tineri din municipiul Motru au fost reţinuţi pentru furt calificat, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Biroul de Transporturi Feroviare Craiova. Cei cinci au fost prinşi în flagrant, în noaptea de joi spre vineri, în Craiova, cu 6 distribuitoare furate de la vagoane de marfă din Motru, în valoare de 55.000 de lei. Potrivit oamenilor legii, fără aceste componente vagoanele nu mai pot fi folosite, astfel că, prin activitatea infracţională, gruparea a perturbat şi traficul feroviar. Mai mult decât atât, s-a dovedit că cei cinci nu erau la prima faptă de acest gen.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au destructurat un grup infracţional format din cinci tineri, toţi din judeţul Gorj, care sustrăgeau distribuitoare de aer de la vagoanele de cărbune staţionate în gările din bazinul minier din zona Motru. După cum au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj, în perioada octombrie 2012 – iulie 2013, poliţiştii de la transporturi feroviare din Gorj şi Mehedinţi au fost anunţaţi, la diferite intervale de timp, de angajaţii Sucursalei Regionale Banat – Oltenia, despre demontarea şi furtul de la vagoanele de transport cărbune a distribuitoarelor de aer. Prin sustragerea acestor componente, vagoanele deveneau inutilizabile şi se perturba activitatea de transport cărbune din bazinul minier.

În baza plângerilor societăţii de marfă, poliţiştii de la Transporturi Feroviare Craiova au demarat cercetările şi au reuşit, în noaptea de joi spre vineri, să prindă în flagrant grupul de tineri format din Elvis Mihai (25 de ani), Marian Draga (22 de ani), Mihail Ciucu (21 de ani), Constantin Floarea (22 de ani) şi Marian Dafinoiu (22 de ani), toţi din municipiul Motru, localitatea Ploştina, judeţul Gorj, în timp ce transportau cu un autoturism marca BMW, 6 distribuitoare sustrase din gara Motru în valoare de 55.000 lei. Tinerii intenţionau să le valorifice în Craiova. Au fost ridicaţi şi duşi la sediul Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare din Craiova, au fost audiaţi, apoi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

“Cu ocazia cercetărilor poliţiştii au stabilit că aceştia au mai comis alte două furturi din triaje ale staţiilor CFR de pe raza judeţului Mehedinţi, în total sustrăgând componente de la vagoane în valoare de 96.200 de lei, pe care le valorificau la societăţi comerciale din Drobeta-Turnu Severin la preţ de fier vechi. Împotriva celor cinci autori s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Motru, judeţul Gorj, cu propunere de arestare preventivă”, au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj.