Acţiuni de prevenire la şcoala de vară

0
87

Ofiţeri din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii Dolj au organizat, joi, o întâlnire cu elevii din ciclul gimnazial al Şcolii Gimnaziale Bucovăţ – Structura Palilula şi au purtat discuţii şi cu elevii din clasele a V-a – a VIII-a de la Şcoala Generală din Vârvoru de Jos, activităţile fiind desfăşurate în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Vacanţă în siguranţă”.

Poliţiştii au stat de vorbă cu elevii, în prezenţa unor cadre didactice, dar şi a părinţilor, ocazie cu care au fost prezentate filme de scurt metraj cu caracter preventiv: „Unde-i lege, nu-i tocmeală” şi „Cheia e la tine”. Totodată, s-a urmărit pregătirea antivictimală a elevilor împotriva faptelor de furt, tâlhărie, viol, siguranţa pe Internet şi au fost prezentate şi aspecte privind consumul de etnobotanice şi apelarea în mod nejustificat a Numărului de Urgenţă 112.

„Astfel de activităţi vor fi desfăşurate, pe toată perioada verii, de poliţiştii de proximitate şi de ofiţerii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj la şcolile de vară din judeţ”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.