Alţi migranţi ilegal, prinşi pe Dunăre

0
508

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat în zona de competenţă douăzeci și doi cetăţeni din Irak și Afganistan, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.
În data de 05.06.2021, în jurul orei 02.40, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi, a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, la malul Dunării, pe direcția km flv. 898, în zona pădurii Crivina, au fost descoperite două grupuri formate din douăzeci și doi de cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.
Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak și Afganistan, zece adulți, cu vârste cuprinse între 24 şi 57 de ani și doisprezece copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani.
De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.