Mondial 2018 – Anglia, unica naţională numai cu jucători din campionatul intern

0
303

Anglia este singura care la Mondialul din Rusia are în lot numai fotbaliști din liga internă.  Rusia are numai doi jucători care evoluează peste hotare, Arabia Saudită – 3, Spania – 4. La polul opus se află Suedia și Senegal, care nu au în componență niciun jucător care să activeze în campionatele interne. De asemenea, Belgia, Islanda, Nigeria și Elveția sunt reprezentate de un singur fotbalist din ligile proprii.

Ca echipă de club, Manchester City are cei mai mulţi jucători la Mondial – 17. Un singur jucător care evoluează în România va fi prezent la Mondiale, portarul panamez al lui Dinamo, Jaime Penedo.

Lotul Angliei: Portari: Jack Butland (Stoke), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)
Fundaşi: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jones, Ashley Young (ambii de la Manchester United), Harry Maguire (Leicester) John Stones, Kyle Walker (ambii de la Manchester City), Danny Rose, Kieran Trippier (ambii de la Tottenham)
Mijlocaşi: Dele Alli, Eric Dier (ambii de la Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Fabian Delph, Raheem Sterling (ambii de la Manchester City), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)
Atacanţi: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester), Danny Welbeck (Arsenal)