Ministrul Educaţiei: Cam în doi, trei ani, o treime din şcolile doctorale se vor închide

0
71

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că în următorii doi-trei ani, o treime din şcolile doctorale se vor închide, iar altele se vor concentra, afirmând că evaluarea internaţională a acestor instituţii nu se poate realiza mai repede,transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adrian CurajMinistrul Educaţiei a afirmat că responsabilitatea privind calitatea şcolilor doctorale aparţine universităţilor şi Academiei Române. „Mă aştept ca până la sfârşitul lunii să putem anunţa acel proiect de evaluare internaţională a şcolilor doctorale din România şi mă aştept, sigur, eu o las moştenire pentru că mandatul meu este scurt, mă aştept ca în următorii doi ani, pentru că nu poţi evalua 360 de şcoli doctorale mai repede, cam în doi ani, cam în trei ani, cred că o treime din ele se vor închide. Altele se vor concentra, în sensul că vor pune piese la un loc şi vor face masă critică pe anumite domenii şi vom reuşi ca în interior să avem confortul că suntem dispuşi să ne expunem internaţional, nu?… evaluarea internaţională”, a spus Curaj.

Ministrul Educaţiei a adăugat că este convins că părerea celor care vor realiza evaluarea internaţională „nu va fi rea, ci bună”, afirmând că şcoala românească are un potenţial extraordinar. Adrian Curaj a amintit că săptămâna viitoare va numit noul Consiliu Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), despre care a spus că a fost foarte serios construit. „Săptămâna viitoare voi numi noul CNATDCU. A fost pas cu pas şi a fost foarte serios construit totul pentru a nu fi o decizie doar a unui ministru, ci a fi un proces în care societatea se construieşte pe ea însăşi, în sensul că sunt 140 de oameni, care îi selectează pe cei care vor să fie membri ai CNATDCU. Nu s-a mai făcut niciodată un astfel de mecanism transparent”, a spus Curaj.

Ministrul Educaţiei a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la cea de-a IX-a ediţie a Galei Profesorului Bologna, în cadrul căreia 89 de cadre didactice universitare din ţară au primit distincţii.