Din arestul de la Gherla câştigă primăria Baia Mare cu peste 70%!

0
104

catalin-cherechesCătălin Cherecheş a fost reales în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, deşi se află în arest la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, judeţul Cluj, arată datele numărătorii paralele realizate de Coaliţia pentru Baia Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru, iar fiecare dintre voi se va simţi puţin primar. Renaştem, reconstruim doar împreună Baia Mare”, a menţionat Cherecheş. Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai, arestul preventiv al acestuia. Cherecheş se află la Penitenciarul Gherla, judeţul Cluj.

La finalul lunii aprilie, Cătălin Cherecheş a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană din conducerea FCM Baia Mare 30.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Cherecheş i-ar fi propus denunţătorul postul de preşedinte al clubului de fotbal şi i-ar fi garantat susţinerea financiară necesară, cu o condiţie – ca o parte din bani să se întoarcă la primar. Procurorii anticorupţie susţin că edilul ar fi primit 70 de mii de lei direct sau prin intermediari.