Aeroportul Mihail Kogălniceanu a pus în funcţiune două termoscannere

0
189

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Constanţa a anunţat miercuri că a montat şi pus în funcţiune două sisteme pentru screening-ul temperaturii pasagerilor (termoscannere), achiziţia fiind realizată de Guvern.

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa vă informează că au fost montate şi puse în funcţiune două sisteme pentru screening-ul temperaturii pasagerilor (termoscannere). Achiziţia a fost realizată de către Guvernul României”, arată un comunicat al aeroportului.

Aceste aparate de tip CK 350F (producţie Irlanda) au fost amplasate în Terminalele de Plecări şi Sosiri Internaţionale. Sistemele au o precizie de 0,2C, au capacitatea de a monitoriza simultan 20 de pasageri şi pot fi setate să transmită alarme vizuale şi sonore pentru optimizarea timpilor de prelucrare.

“În vederea limitării răspândirii virusului Covid-19, în completare la măsurile de igienă, dezinfecţie şi  triaj epidemiologic ce sunt implementate de aeroport, aceste aparate ajută la detectarea pasagerilor care au o temperatură ridicată a corpului şi care ar putea să se încadreze în definiţia de caz”, spun reprezentanţii aeroportului.