„Europa în regiunea mea”

0
73

excursieEdiţia din acest an a campaniei Comisiei Europene „Europa în regiunea mea”, o iniţiativă a comisarului european pentru politica regională, Corina Creţu, a fost  lansată zilele trecute, în întreaga Uniune Europeană şi ne invită pe toţi să descoperim proiectele europene de succes din vecinătatea noastră, prin intermediul a patru iniţiative diferite.

Astfel, în perioada  2 mai – 14 iunie, cei interesaţi pot participa la o vânătoare în cadrul căreia mii de proiecte din UE îşi deschid uşile şi îşi spun povestea. Totodată, un concurs de fotografii şi un concurs de blogging, care se desfăşoară ambele între 2 mai şi 28 august, invită publicul să viziteze proiectele de succes realizate cu fonduri europene şi să distribuie imagini şi experienţe prin intermediul reţelelor sociale. Nu în ultimul rând, Comisia Europeană a lansat o hartă interactivă a proiectelor care organizează evenimente de tipul “Ziua porţilor deschise”, care va fi activă pe toată durata campaniei, şi cu ajutorul căreia oricine poate găsi un proiect interesant chiar în propria vecinătate.

“Politica de coeziune a UE este peste tot în jurul vostru

excursie1“Deschideţi ochii şi veţi vedea că politica de coeziune a UE este peste tot în jurul vostru, încercând să conducă lucrurile către o mai bună calitate a vieţii în regiunea şi oraşul dumneavoastră. Există atât de multe poveşti de succes în jurul nostru şi toată lumea trebuie să şi-o spună pe a lui. Nu doar noi, în instituţiile UE, dar şi statele membre, autorităţile locale şi oamenii, cei care şi-au găsit un loc de muncă, sau care au beneficiat de o oportunitate de formare profesională ori de acces la internet în bandă largă, datorită politicii de coeziune.”, a declarant Comisarul pentru politica regională, Corina Creţu