Recital de violoncel susținut de Mircea Suchici la Muzeul de Artă

0
320

Muzician de valoare, cu o bogată experiență profesională, în prezent solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia”, Mircea Suchici susține astăzi un recital la Muzeul de Artă – Palatul „Jean Mihail”. Evenimentul are loc cu începere de la ora 19.00, în cadrul stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii craiovene. În program sunt incluse Suita I în Sol major, S. 1007 de Johann Sebastian Bach, Suita a III-a în La minor, op. 131c de Max Reger și Suita pentru violoncel solo – o compoziție a solistului. Preţurile biletelor sunt 10 lei și, pentru elevi, studenţi, pensionari, 5 lei.

Mircea Suchici a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din București și cursurile Conservatorului „George Enescu” din Iași, la clasa prof. Reinhold Scheeser. În perioada studenției a participat la Festivalul International de la Bayreuth, unde a urmat cursurile de orchestră ale maestrului Erich Bergel. De asemenea, a absolvit cursurile de stilistică dirijorală ale Universității Naționale de Muzică din București, la clasa prof. Cristian Brâncuși.

Și-a adus contribuția la înființarea Filarmonicilor „Marea Neagră” din Constanța (1979) și „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea (1995), precum și la afirmarea Orchestrei de Camera „Lyra Gorjului”, al cărei dirijor este și în prezent. A susținut recitaluri la Ploiești, Iași, București (Sala Dalles, Muzeul Literaturii Române), Râmnicu Vâlcea, Craiova, Târgu Jiu, fiind, în paralel, solicitat să participe la numeroase turnee peste hotare ale filarmonicilor din țară (Bacău, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Ploiești).