Europarlamentarul anului 2014 : MARIAN JEAN MARINESCU

1
129

 Marian Jean Marinescu este din 2007 deputat european de centru dreapta, vicepreşedinte al puternicului grup PPE. În aceşti ani, el s-a remarcat prin participarea la multe din acţiunile importante ale Parlamentului European, printre care misiunile de monitorizare ale alegerilor de la Chişinău, în 2009. El este unul dintre puţinii deputaţi europeni care fac în acelaşi timp oficiu de reprezentare a instituţiei, întrucât este adesea prezent în mass-media, dar este şi un bun tehnician.

Marinescu este inginer de avioane , absolvent al Facultăţii de Aeronave a Universităţii Politehnice din Bucureşti. Tehnocrat, dar şi politician implicat în toate dosarele sensibile legate de România, iată portretul unui influent deputat european.
Cariera lui Marian Jean Marinescu la Bruxelles şi Strasbourg a început în septembrie 2005, când se alătura echipei de observatori români pe lângă Parlamentul European, înainte de a fi ales în 2007 membru cu drepturi depline pe listele PD-L.

1 COMENTARIU

  1. numai ingineri de avioane competenti a dat craiova (vezi si pe exministru) dar fabrica de avioane se zbate sa supravietuiasca…..ei or fi specialisti in hidroavioane si zepelinuri….rusine!

Comments are closed.