ASA zgâlţâie şi banca lui Balint?

1
73

Lincar a fost demis după un egal la Târgu Mureş, iar Stângă a devenit indezirabil după eşecul cu ASA

Între meciurile cu cele două echipe care au reuşit să câştige la Craiova în sezonul regulat, ASA şi Metalul Reşiţa, CS Universitatea îşi linge rănile după dezastrul de la Târgu Mureş. Cu tot lotul valid, Balint şi-a încheiat urât seria victorioasă, clacând la cel mai important meci. Dacă ţinem cont de antecedentele conducerii clubului din Bănie, Balint ar trebui să-şi facă griji în  privinţa postului său. Lui Stângă i-a fost fatal un eşec cu 2-1 cu ASA, după o primă repriză în care Craiova şi-a „subordonat” rivala, în timp ce Erik Lincar a fost demis după un egal, 1-1, la Târgu Mureş, gazdele egalând în prelungiri dintr-un penalty acordat eronat. De această dată, Craiova a fost depăşită la toate capitolele şi putea pierde chiar mai drastic. Cu Balint pe bancă, CSU nu a avut o prestaţie coerentă decât cu Motru, o echipă consolată cu locul retrogradabil şi cu Slatina, formaţie care nu are drept de promovare, cedând şi celelelate meciuri din play-off. Balint nu a reuşit să imprime un stil de joc echipei, în afara mingilor aruncate în disperare către Curelea. Şi totuşi, marea problemă a echipei în derby-ul de sâmbătă a fost defensiva, una care primise doar un gol în ultimele 8 meciuri. Stoperii Izvoranu şi Pătraşcu au fost complet depăşiţi, ambii trecându-şi în cont şi henţuri în careu. Pentru echipa din Bănie urmează meciul de mâine, ora 18, cu Metalul Reşiţa, programat pe „Ion Oblemenco”, unul care devine extrem de important în condiţiile în care ASA şi Gloria Bistriţa, contracandidatele la promovare, dispută meciul direct. Sâmbătă, la ora 11, echipa lui Gabi Balint încheie turul play-off-ului, întâlnind în Zăvoi pe CSM Rm. Vâlcea. Va fi prima din cele 3 deplasări consecutive ale alb-albaştrilor, următoarele fiind la Slatina şi Bistriţa.

Stanciu: „CSU este cea mai slabă contracandidată la promovare”

Managerul general al mureşenilor, Daniel Stanciu, s-a dezlănţuit după victoria clar din derby. De această dată, fostul ziarist nu a mai contestat dreptul de promovare al CSU, ci a ironizat prestaţia adversarei. “E un scor mincinos, pentru că am ratat un penalty şi o ocazie mare. Contează mai puţin că suntem pe primul sau al doilea loc, important este că suntem un loc promovabil, pentru că aici toată lumea îşi doreşte enorm să promovăm. S-a văzut diferenţa clară de valoare în favoarea noastră. Cred că le-am închis gura multora de la Craiova. Am întâlnit cea mai slabă echipă dintre contracandidatele la promovare. La noi s-a construit altfel. Pe bani mai puţini am reuşit să încheg un colectiv extraordinar. Am avut o şedinţă cu băieţii acum câteva zile şi le-am spus că habar nu au cât de frumos se vede echipa din afară şi că trebuie doar să fie uniţi”, a spus Daniel Stanciu pentru sptfm.ro. Antrenorul Adrian Falub a declarat că echipa sa a câştigat tactic, tehnic duelul cu Craiova, în special datorită surplusului de motivaţie: „A fost o victorie meritată, am controlat jocul tactic, tehnic, dar mai ales motivaţional. M-au mirat declaraţiile celor de la Craiova, care vorbeau despre o revanşă şi o victorie cu 2-0. Aşa e în fotbal, dacă nu eşti concentrat la ceea ce faci, eşti pedepsit. Loturile sunt echilibrate valoric, diferenţa a făcut-o motivaţia. Obiectivul nostru nu este spectacolul, sau să învingem o echipă sau alta, ci promovarea”.

Întăriri pentru echipa a doua

După ruşinea păţită săptămâna trecută de echipa-satelit a CSU, eliminată din optimile Cupei României, faza judeţeană, de Ştiinţa Malu Mare, scor 2-1, clubul a hotărât să-i trimită lui Daniel Mogoşanu şi jucătorii care rereţinuţi în lot de Gabi Balint. Astfel, la partida din Cupa Ligii Dolj, CS Universitatea II – Recolta Ostroveni, portarul Latinovic, dar şi Tomic, Cârjă, Voinea şi Precup au evoluat titulari. Ultimii doi au şi marcat, alături de Dragu şi Stănia, în succesul obţinut cu 4-2 de Universitatea II, care a început în formula: Latinovic – Cârjă, Tomic, Avram, Stănia – Geo Mişu, Precup, Georgescu – Dragu, Voinea, Andruţă, iar pe parcurs au intrat: Dragomir, Chircan, Stoichiţoiu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.