Cicâldău: “E greu, dar nu imposibil, să luăm titlul”

0
341

Decarul Universităţii Craiova, Alex Cicâldău, a fost în dialog cu fanii olteni, pe pagina oficială de facebook a clubului din Bănie.

Jucătorul de 22 de ani se declară îndrăgostit iremediabil de Craiova, de oraş, de echipă, de stadion, de suporteri şi de imnurile Ştiinţei şi speră că dacă va părăsi formaţia din Bănie să o facă pentru o echipă cu adevărat puternică din Europa. „Orice jucător care evoluează la Craiova ajunge să iubească acest club. Eu am iubit Universitatea din prima zi când am ajuns. Îmi place mult orașul. Un stadion mai frumos ca „Ion Oblemenco” nici nu există, unde te-ai putea simți mai fotbalist. Aveam o părere bună dinainte să vin. Nu mă gândeam că o să merg la Craiova, dar când vedeam ce se întâmplă pe stadion și spiritul fanilor… Am învățat toate cântecele. Nu cred că există stadion și suporteri mai frumoși. În România cu siguranță nu există. O să stau la Craiova atât timp cât o să fie nevoie de mine. Când va fi să plec sper să mă transfer la o echipă mare din Europa. Mi-ar plăcea în Spania sau Italia “, a spus Cicâldău, care a ajuns la o cotă de 5 milioane de euro pe transfermarkt.

Aflat în topul marcatorilor din acest sezon, cu 10 goluri, la o singură lungime de primii clasaţi, Coman, Alibec şi Iancu, jucătorul Craiovei spune că nu este obiectivul său principal titlul de golgheter, ci cel de campion, după ce a mai reuşit aceeaşi performanţă cu Viitorul.

„Nu mi-am propus să fiu golgheterul campionatului, dar dacă voi avea șansa să marchez, nu voi ezita să o fac. În primul rând vreau să-mi ajut echipa, după, dacă mai și înscriu, e foarte bine. Bineînțeles că avem șanse la campionat. E greu, dar nu imposibil și o să facem tot ce depinde de noi ca să terminăm acolo sus. Aș vrea să ridic trofeul suprem“.

Alex Cicâldău se conformează şi rămâne în casă în această perioadă, dar spune că îi lipseşte foarte mult terenul de joc şi colegii, în special Dan Nistor, cu care face pereche în linia mediană a lui Cornel Papură.

„E greu să stai izolat, dar asta trebuie să facem în momentele astea. Încă nu știm când ne reluăm activitatea. Așteptăm și noi să se decidă ceva. Orice fotbalist își dorește să se joace în continuare, de unde a rămas campionatul. Cel mai mult îmi lipsește să fiu pe teren. Fac exercițiile pe care ni le-a dat preparatorul fizic, alerg și fac și exerciții de forță în casă. Abia aștept să fiu din nou lângă Nistor. Mă simt bine alături de el și pe teren, dar și în afara lui. Eu cred că sunt apropiat cu toți colegii. Nu știu dacă se va relua campionatul cu sau fără suporteri, dar să fîe bine și cât mai curând. Am jucat de atâtea ori din trei în trei zile, iar dacă ne pregătim bine, cu siguranță nu ne va fi greu“, a spus Cicâldău.