Selecţia candidaţilor la facultate se face în urma unei evaluări

0
108

Pentru anul universitar 2013-2014 sunt prevăzute 62.400 de granturi pentru studiile de licenţă, iar la master 35.600, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern postat pe site-ul Ministerului Educaţiei. Potrivit Ministerului Educaţiei, cifrele de şcolarizare pentru această toamnă vor rămâne identice cu cele de anul trecut. Astfel, conform proiectului de HG privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat în anul şcolar/universitar se vor aloca pentru anul universitar viitor 4.000 de granturi de studiu la rezidenţiat şi 3.000 de granturi la doctorat, care se vor aloca pe bază de competiţie.

Facultăţile craiovene stabilesc şi în acest an dacă vor organiza admitere pe bază de dosar sau examen. Însă legea spune clar ca selecţia candidaţilor să fie făcută în urma unor evaluări. Astfel, potrivit Ordinului de Ministru 3.313/ 2012, “instituţiile de învăţământ superior organizează examene de admitere pentru admiterea în fiecare program şi ciclu de studii universitare. Examenele de admitere se organizează pe baza metodologiilor stabilite de fiecare instituţie de învăţământ superior în baza autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare şi ale prezentului ordin”.

Universitatea din Craiova păstrează examenul de admitere pentru Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. De asemenea, admitere dau şi cei care vor să urmeze specializări vocaţionale – teologie, teatru, muzică, educaţie fizică şi sport şi pedagogia învăţământului preşcolar şi primar.