Cursuri de pregătire profesională pentru studenţi şi masteranzi

0
511

Casa de Cultură a Studenţilor Craiova în colaborare cu A.C.C.E.S „Oltenia” realizează, în perioada 4-26 aprilie a.c., o nouă ediţie a proiectului „Student Jobs Club” prin care oferă cursuri gratuite pentru tinerii studenţi şi masteranzi care vor să-şi ridice competenţele de pregătire profesionale şi să-şi crească astfel şansele de integrare pe piaţa muncii. 

Programul de pregătire este realizat în doi paşi. În primă fază, 100 de studenţi vor fi consiliaţi cum să-şi elaboreze CV-ul, cum să realizeze o scrisoare de intenţie, vor fi învăţaţi elemente de marketing personal, dar şi cum să-şi  negocieze salariul şi cum să-şi păstreze locul de muncă.  „ Am iniţiat acest proiect de la ideea că studenţii acumulează informaţii la facultate, dar acestea nu le sunt neapărat utile şi în momentul când îşi caută un loc de muncă sau când îşi negociază un pachet salarial. Chiar dacă au acces electronic la internet şi pot afla cum arată un CV  şi ce ar trebui să conţină, modul în care prezintă informaţiile din CV le sunt cu totul străine. Acesta este şi motivul pentru care o parte dintre tineri nu primesc feed-back la aplicaţiile trimise la angajatori. Secretul reuşitei stă în vânzarea propriei candidaturi şi în modul în care reuşiţi să vă valorifice avantajele”, a precizat  Andreea-Mihaela Niţă, preşedinta ACCES Oltenia.

Specializări pentru tinerii activi

Mai bine de jumătate dintre studenţii, care se vor înscrie în proiect, vor beneficia de cursuri de pregătire în domeniul „Asistent relaţii publice şi comunicare” –cu o durată de 90 de ore şi „Competenţe antreprenoriale” – 27 de ore. Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.  „Viitoarea profesie nu se limitează la diploma de licenţă sau de master. Orice competenţă adiacentă, orice competenţă pe care aţi dobândit-o nu vă poate fi decât benefică atunci când vă prezentaţi la un interviu“, a precizat Andreea-Mihaela Niţă, care a explicat că ambele programe de cursuri se vor structura pe tipul de învăţare experienţială şi că doar o treime din orele de curs sunt teoretice. Înscrierile au început pe 4 aprilie şi se vor finaliza când se va realiza cifra maximă de şcolarizare. Nu există criterii speciale de selecţie, ci se va merge pe varianta „primul venit, primul servit”. Fişele de înscriere se depun la sediul Casei de Cultură a Studenţilor.