Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, va efectua o vizită oficială în România

0
252

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, celebrată internațional la data de 8 martie, comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 6-8 martie 2023.

Comisarul european Helena Dalli a declarat: „Ziua Internațională a Femeii ne reamintește faptul că progresele înregistrate în ceea ce privește egalitatea de gen sunt în continuare la un nivel scăzut și neuniform în UE, în pofida unor semne vizibile de schimbare. În cadrul Comisiei Europene, lucrăm pentru a construi o Europă în care fetele și femeile să poată prospera și să poată conduce pe picior de egalitate cu bărbații, fără piedici.

Recentele acorduri privind echilibrul de gen în consiliile de administrație și în domeniul transparenței salariale ne permit să deschidem calea către realizarea unei Uniuni a egalității. De îndată ce vom ajunge la un acord în legătură cu propunerea privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, putem asigura un viitor mai bun pentru toți, indiferent de gen.”

 În cursul vizitei sale, comisarul european va aborda diverse subiecte, precum egalitatea de gen sau politicile și programele dedicate comunității Roma. Înaltul oficial european se va întâlni cu Nicolae Ciucă, prim-ministrul României,  Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse și cu  Iulian Paraschiv, președintele Președintele Agenției Naționale pentru Romi.

 Marți, 7 martie 2023, începând cu ora 11.00, comisarul european Helena Dalli va participa la Conferința „Femei mai puternice în România”, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu Ambasada Suediei, Ambasada Germaniei la București și Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în cooperare cu FILIA. În cadrul sesiunii la nivel înalt, alături de doamna comisar, la eveniment vor participa și Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, și  Virginia Oțel, co-președinte Global Professional Women’s Network.

Miercuri, 8 martie, comisarul european Helena Dalli va efectua o vizită la Mizil, la Centrul Comunitar al Asociației E-Romnja, care luptă pentru respectul, integritatea și demnitatea femeilor rome.