Băsescu îl acuză pe Cioloş de oportunism

0
243

Dacian Cioloş a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu i-a spus niciodată lui Jean-Claude Juncker că ar fi dispus să treacă la socialişti pentru a obţine un nou mandat de comisar european, discuţie despre care a relatat Traian Băsescu, luni la un post TV.

Nu e adevărat. Nu am spus asta niciodată domnului Juncker şi i-am menţionat asta şi domnului Băsescu la acea vreme. De altfel eu nu eram membru de partid atunci şi nu se punea problema să mă mut undeva, politic. Aş categorisi PLUS ca un partid de centru dreapta, dacă ne uitam la programul politic din moţiunea programatică cu care am candidat la Convenţia PLUS”, a afirmat Dacian Cioloş, pentru MEDIAFAX.

Reacţia fostului premier tehnocrat vine în contextul în care Traian Băsescu a declarat, luni seară la TVR 1, că nu i-ar acorda votul lui Cioloş şi a relatat o discuţie pe care a avut-o cu Jean-Claude Juncker, care face parte din Partidul Popularilor Europeni (PPE).

Băsescu a spus că Juncker i-a povestit că Cioloş a discutat cu preşedintele Comisiei Europene şi i-a transmis că dacă portofoliul de comisar european este deţinut de socialişti, este dispus să treacă la socialişti pentru a obţine mandatul.