Craiova: Șoferul vinovat și alți trei bărbați reținuți în cazul accidentului din Brazda lui Novac

0
473

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 45 de ani au fost reținuți, pe baza ordonanțelor emise de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în această seară, în cazul accidentului produs pe 20.01.2018, în cartierul craiovean Brazda lui Novac, în care un bărbat și fetița acestuia au fost răniți, iar autorul a fugit. Șoferul vinovat și trei amici care l-au ajutat să dezmembreze mașina sunt cei ajunși după gratii.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, în urma cercetărilor efectuate în dosarul penal constituit ca urmare a evenimentului rutier ce a avut loc pe bulevardul Dacia din municipiul Craiova, de pe 20 ianuarie, au identificat, astăzi, șoferul, Ionuț M., de 33 ani, din Craiova, și alte trei persoane care au favorizat și tăinuit fapta de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Astăzi au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare la imobilele în care locuiesc cei patru, dar și în alte locații din municipiului Craiova, comuna Leu și comuna Cârcea, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe părți componente ale autoturismului implicat în eveniment. Procurorii au dispus continuarea urmăririi penale față de Ionuț M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, Călin P., de 45 ani, din Craiova și Mădălin F., de 38 ani, din Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului și Marius V., de 35 ani, din comuna Leu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Cei patru suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dolj.