Water Park-ul, din nou la ISU Dolj

0
444

Autorităţile locale încă mai lucrează la documentaţia pe baza căreia se va solicita un nou aviz de securitate la incendiu pentru complexul de distracţii Water Park din Parcul Tineretului. După ce vor fi definitivate, actele urmează să fie depuse la ISU Dolj.

parc 1Soarta complexului Water Park îi preocupă, în continuare, pe aleşii locali. Unul dintre consilierii opoziţiei a solicitat, în ultimul plen, ca municipalitatea să informeze Consiliul cu privire la ceea ce se mai întâmplă cu acest proiect, care este realizat, după cum se ştie, 50% cu fonduri de la UE (prin Programul Operaţional Regional, componenta de turism) şi 50% cu fonduri locale – pentru această parte fiind contractat, în anul 2009, un împrumut de la o bancă din Austria. Fiind titularul acestui împrumut de 11, 7 milioane de euro, CLM Craiova este cel care trebuie să ramburseze, pe o perioadă de 20 de ani, acest credit.

Se lucrează la documentaţia pentru ISU

Investiţia la Water Park este terminată de la finele anului trecut, dar recepţia întârzie, potrivit autorităţilor, întrucât este nevoie de noi avize. Concret, Primăria Craiova trebuie să refacă avizul de securitate la incendiu, care nu mai corespunde noilor prevederi legale în domeniu, introduse după incendiul din clubul Colectiv.

parc„În acest moment se întocmeşte documentaţia scenariu la incendiu. În urma acestei documentaţii se va obţine avizul de securitate la incendiu. Acest aviz a fost obţinut anul trecut, în februarie, dar având în vedere că s-a modificat legislaţia, acel aviz nu mai este bun şi acum se întocmeşte un alt scenariu, necesitând ca planurile de arhitectură să fie introduse toate instalaţiile. Dacă la primul scenariu exista memoriu tehnic şi planurile de arhitectură, acum vor fi comasate şi se lucrează la acest scenariu”, a răspuns Adriana Cîmpeanu, din cadrul Direcţiei Patrimoniu a Primăriei Craiova.

Piscinele acoperite, în expertiză tehnică

După ce va fi gata, documentaţia va fi depusă la Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă pentru a se lua avizul de securitate la incendiu. Însă nu este singura problemă pe care o are, în acest moment, Water Park-ul. Proiectul este implicat într-o anchetă a DNA, procurorii anchetând modul cum s-a făcut efectiv lucrarea. Există suspiciunea că firma de construcţii, Polystart Craiova, ar fi redus cantităţile de materiale folosite şi a obţinut o reducere a costurilor de execuţie cu1,2 milioane de euro. Water Park-ul se află şi în procedură de expertiză tehnică, specialiştii urmărind să afle acum dacă structura de rezistenţă a clădirii în care se află piscinele acoperite a fost afectată.

Din opt salvamari s-au găsit trei

parc 2Primăria Craiova are şi ea propria problemă legată de acest complex de distracţii. În calitate de beneficiar şi de administrator, fiind vorba de un parc acvatic, autorităţile trebuie să asigure şi tot personal specializat, care să supravegheze piscinele din incintă. Water Park-ul are nevoie de opt salvamari şi un profesor de înot, însă se pare că aceştia sunt greu de găsit. La primul concurs, s-a înscris o singură persoană, care a fost admisă. În vară, municipalitatea a reluat concursul, scoţând din nou şapte posturi de salvamar şi pe cel de instructor de înot. De această dată, s-au prezentat două persoane care au fost admise. În continuare, se caută cei cinci salvamari de care va fi nevoie de îndată ce complexul de distracţii va fi deschis publicului. Prima dată avansată a fost 1 mai 2016, care însă nu a putut fi respectată.