Constructorii stadioanelor, puşi să facă pace

0
333

Cantonamentul din Luncă, stadionul de atletism şi stadionul „Ion Oblemenco” vor fi terminate toate spre finalul acestui an. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a dat, din nou, asigurări în faţa consilierilor municipali că investiţiile, care se află acum în diferite stadii de execuţie, vor fi gata în 2016 şi se va putea juca pe ele. Pentru a se putea finaliza, constructorii de la stadionul mic şi mare trebuie să găsească o soluţie pentru deversarea apei care se strânge în incinta pistei de atletism.

Primele finalizate sunt terenurile de la cantonamentul din Luncă. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a spus că arenele de joc sunt gata, mai trebuie de pus doar gazonul şi se aşteaptă acum să se încălzească vremea pentru a fi montat. „Ori gazonul nu se poate pune decât la o anumită temperatură. În momentul în care vom avea în jur de 15 grade Celsius afară, timp de două săptămâni consecutiv, atunci nu va fi nici un fel de problemă să le finalizăm”. Rulourile de gazon, potrivit primarului, sunt aduse din Austria.

Investiţia în reabilitarea terenurilor s-a ridicat la suma de 1,6 milioane de lei, fără TVA. Municipalitatea intenţionează să mai investească, din bugetul propriu, şi în reabilitarea clădirilor care există la cantonament, precum şi pentru o extindere. Autorităţile au în plan ca, în a treia etapă, să amenajeze la cantonamentul din Luncă şi o sală de mese şi o sală de forţă.

Stadionul de atletism, inundat de „Ion Oblemenco”

În ceea ce priveşte stadionul de atletism, care se construieşte lângă arena „Ion Oblemenco”, aici lucrările sunt întârziate. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a spus că a fost o neînţelegere între constructorii celor două stadioane, dar care a fost depăşită. „A fost o neconcordanţă între constructorii de la cele două stadioane. Noi nu i-am crezut pe cei de la stadionul mic şi am fost aproape să le reziliem contractul când ne-au spus că sunt inundaţi de cei de la stadionul mare. Când am dat sistare la stadionul mic, am constatat că se inundau în continuare pentru că cei de la stadionul mare deversau apa peste ei. Deci au avut dreptate când au spus că nu pot să lucreze în aceste condiţii”, a spus primarul. Olguţa Vasilescu a mai spus că a avut o discuţie cu constructorii şi le-a cerut să găsească o soluţie pentru deversarea apei ca să poată termina şi stadionul de atletism.

Stadionul de atletism va avea 5.000 de locuri (600 de locuri la tribuna oficială) şi este amenajat în totalitate cu bani de la bugetul local – 7,7 milioane de lei, respectiv 1,7 milioane de euro. Terenul de fotbal va fi realizat după standardele UEFA, va avea gazon natural, cu încălzire a acestuia. Pista de atletism va fi prevăzută cu opt culoare de alergare, din tartan sintetic omologat. Pe arenă, se va mai regăsi o pistă pentru săritura în lungime şi o groapă cu nisip.

Stadionul mare are finanţarea asigurată

Noul stadion este bugetat în totalitate şi ar trebui să fie terminat la sfârşitul anului. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat că s-au prevăzut, în bugetul actual, bani pentru partea de proiectare, care îi revine municipalităţii. „După luna iunie urmează să completăm până la cuantumul sumei de 5 milioane de euro, cât este partea de 10% pe care trebuie să o asigure Craiova. Este finanţare pentru stadion anul acesta şi poate datorită faptului că este considerată investiţie prioritară a statului român, stadionul de la Craiova şi Complexul de nataţie de la Otopeni au acest statut. Deci nu vor fi nici un fel de probleme cu finalizarea proiectului, cu atât mai mult cât avem un constructor foarte bun, care se mişcă într-un ritm foarte bun. Aşadar, nu sunt probleme nici cu finalizarea stadionului, nici cu finanţarea”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Stadionul „Ion Oblemenco” a fost inaugurat la 29 octombrie 1967, cu ocazia meciului de tineret România – Polonia, cu scor 2-2. Noul stadion va avea 30.000 de locuri, care vor fi împărţite în patru sectoare: tribuna 1(oficială), tribuna 2, peluza 1 şi peluza 2. Stadionul va avea suprafaţa de joc amenajată cu gazon natural, tribune acoperite, cuprinzând sub gradenele tribunei vest dotările necesare bunei funcţionări a zonei sportive, media, administrative precum şi a facilităţilor pentru spectatorii VIP. Terenul va fi dotat cu un sistem de nocturnă perimetrală.