Medicul Găman, la un pas de eliberare

0
39

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât, ieri, să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar medicului Dragoş Gabriel Găman, şeful Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ Craiova, judecat în prezent pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi una de dare de mită. Hotărârea Tribunalului poate fi contestată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cei care l-au trimis în judecată pe medic.

Magistrații Tribunalului Dolj, care îl judecă pe medicul Gabriel Dragoș Găman pentru trafic de influență și luare de mită, au hotărât, la termenul de ieri al procesului, să-i înlocuiască arestarea la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Hotărârea poate fi contestată de procurori și abia după ce va rămâne definitivă medicul își va putea părăsi locuința. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 5 martie a.c.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, medicul Dragoş Gabriel Găman a fost denunţat, pe 10 iunie 2014, de o femeie care a mers la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj şi le-a povestit ofiţerilor că, pe 28 aprilie, medicul Gabriel Dragoş Găman, şeful Clinicii de Hematologie de la Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova, îi ceruse, iar ea îi înmânase, 500 de euro pentru a interveni la un medic de la Comisia de Expertiză Medicală din cadrul unităţii medicale, în vederea soluţionării favorabile a dosarului de pensionare medicală a mamei sale. La începutul lunii iunie, când s-a dus să vorbească cu el, medicul i-a cerut încă 500 de euro, rezultând astfel un total de 1.000 de euro, bani care s-au şi găsit ulterior la locuinţa inculpatului. Pe 19 iunie 2014, denunţătoarea s-a prezentat la cabinetul medicului Găman, i-a înmânat acestuia suma de 500 de euro, bancnotele fiind în prealabil marcate criminalistic, şi imediat ce medicul a primit banii şi-a făcut apariţia echipa operativă. Medicul a fost ridicat şi dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, apoi a fost reţinut pe 24 de ore. O zi mai târziu, Tribunalul Dolj a dispus faţă de el măsura arestului la domiciliu.