Concert simfonic sub bagheta dirijorului Kah Chun Wong, din Singapore

0
367

Invitat la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, în concertul de, astă-seară, ora 19.00, este un dirijor din Singapore: Kah Chun Wong. Absolvent al Conservatorului de Muzică Yong Siew Toh de la Universitatea Națională din Singapore și al unui master în muzică la Musikhochschule Hanns Eisler (Berlin), acesta este, în prezent, director artistic și dirijor al Ansamblului Asiatic Contemporan.

Urcă pe scena Filarmonici craiovene și reputatul violoncelist Cristian Florea – actualmente rezident în Barcelona, fiind profesor în cadrul Conservatorului din Tarragona, totodată solist-concertist al Filarmonicii din Sibiu. De-a lungul timpului a avut ocazia de a concerta sub bagheta celor mai prestigioşi maeştri ai secolului al XX-lea și a susţinut concerte şi recitaluri de violoncel în majoritatea ţărilor europene, în S.U.A. şi Israel.

Solist al serii este, de asemenea, și violonistul Geo Fabian – absolvent al cursurilor Departamentului de Muzică al Universității din Craiova (2007-2011) și al unui master în cadrul Facultății de Muzică a Universității de Vest din Timișoara (Stilistică interpretativă – vioară, 2013). În prezent este doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti și artist instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”.

Programul cuprinde Concertul pentru vioară şi orchestră de Dumitru Capoianu, Concertul pentru violoncel şi orchestră de Friedrich Gulda și Simfonia I în Do minor, op. 68, de Johannes Brahms. Biletele pentru concert se găsesc la vânzare la Agenția Filarmonicii „Oltenia”, la prețul de 20 de lei (15 lei pentru elevi, studenți, pensionari).