Calafat: Ţigarete netimbrate, reţinute de inspectorii vamali

0
97

Inspectorii vamali de la Biroul Vamal Calafat, acţionând în baza analizei de risc, în colaborare cu poliţiştii de frontieră, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui microbuz polonez, care circula pe ruta Grecia-Polonia.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 6. 780 ţigarete mărcile Gold Mount, Raquel, Le Blanc, Beverly şi Elegance, netimbrate şi fără documente de provenienţă.  Ţigaretele au fost descoperite în bagajele şoferului polonez şi a celor doi cetăţeni polonezi şi un cetăţean sirian, pasageri ai microbuzului, ascunse printre efectele personale, în scopul sustragerii de la controlul vamal. Pentru încălcarea prevederilor fiscale şi vamale în vigoare, cei patru cetăţeni au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum de 20.000 lei şi reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor netimbrate. Valoarea ţigaretelor reţinute se ridică la aproximativ 1.020 euro (4.410 lei).


Echipele mobile din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova şi direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale Argeş, Dolj, Gorj, Olt, şi Vâlcea, în urma acţiunilor de control desfăşurate la începutul acestei săptămâni, au reţinut în vederea confiscării 400 ţigarete fără documente de provenienţă şi au aplicat amenzi în cuantum de 15.300 lei.