Primăria Craiova vine în ajutorul mediului de afaceri din domeniul HoReCa

0
576

Primăria Craiova vine în ajutorul mediului de afaceri din domeniul HoReCa, grav afectat de criză din 2020 și scade taxele și impozitele pentru cei care activează în această branșă.

Municipalitatea a decis să mențină reducerea de 50% a impozitului pe clădirile nerezidențiale  în care se prestează servicii turistice. Reducerea se menține pe o durată de maxim 180 zile într – un  an calendaristic pentru anul 2021.

“Taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţilor înregistrate în grupele CAEN 561 – Restaurante, 563 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor înregistrează o scădere semnificativă de 50% față de anul 2020”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei muncipiului Craiova.

Pentru juridice : impozitele se mențin la nivelul anului 2020

O altă hotărâre a fost aceea de a diminua taxele locale pentru ocuparea terenurilor aparţinând domeniului public şi privat cu terase sezoniere, parcuri de distracţii şi activităţi de agrement în care se desfăşoară activităţi comerciale, diferenţiate pe zone de atracție comercială. “Astfel, pentru zona 0, taxa va fi de 0,03 mp/zi față de 0,60 lei mp/zi anul trecut, zona 1 – 0,02mp/zi față de 0,40 lei mp/zi, în timp ce zonele 2 și 3 vor plăti 0,01/zi lei mp față de 0,30 lei mp/zi”, se mai spune în comunicat.

În ceea ce privește persoanele juridice, impozitele se mențin la nivelul anului 2020, în vreme ce, pentru persoanele fizice, ca efect al comunicării transmise de către Ministerul Finanțelor Publice, taxele și impozitele vor crește cu indicele de inflație care a fost stabilit la pragul de 3.8%.

Mai multe detalii pot fi regăsite accesând link-ul proiectului de Consiliu Local, aprobat în ședința din data de 31 decembrie 2020 privind taxele și impozitele pe anul 2021 – https://www.primariacraiova.ro/pozearticole/userfiles/files/Binder1(2405).pdf