Băileştean arestat pentru tentativă de viol

0
202

Un bărbat de 44 de ani, din municipiul Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ieri după-amiază, în baza mandatului emis pe numele său de Judecătoria Băileşti. Bărbatul, care este recidivist, a fost prins în cursul zilei de joi, în timp ce se îndrepta către Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, cu bagajele la el, în încercarea de a părăsi ţara, întrucât se sustrăgea cercetărilor într-un dosar vizând tentativă de viol, faptă pe care a comis-o pe 28 decembrie 2017.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj au anunţat că, în cursul zilei de joi, a fost reţinut şi introdus în arestul IPJ Dolj Cristinel Şişu, de 44 de ani, din municipiul Băileşti, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol, faptă pe care a comis-o la sfârşitul anului trecut. Mai exact, poliţiştii din Băileşti au fost sesizaţi pe 28 decembrie 2017, în jurul orei 20.30, de Elena G., de 29 ani, din localitate, cu privire la faptul că, mergând pe strada Ardealul, din municipiu, a fost acostată de un bărbat care se deplasa cu o bicicletă şi, sub ameninţarea cuţitului, a încercat să întreţină raport sexual cu aceasta.

Tânăra le-a povestit oamenilor legii că lucrase până la ora 20.00, fiind angajată la o casă de pariuri sportive din Băileşti, iar la finalul programului a plecat către casă, pe bicicletă. Din spatele ei a apărut un bărbat, tot pe bicicletă, a acroşat-o, dezechilibrând-o, iar apoi a scos cuţitul şi a ameninţat-o că o omoară dacă nu întreţine raporturi sexuale cu el. Tânăra a strigat după ajutor, iar dintr-o curte a ieşit un bărbat, fapt ce l-a determinat pe agresor să fugă.

În urma detaliilor oferite de victimă şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit să stabilească identitatea autorului, în persoana lui Şişu Cristinel, de 44 ani, din municipiul Băileşti, cu antecedente penale, însă n-au reuşit să dea de urma acestuia, bărbatul sustrăgându-se cercetărilor. În cursul zilei de joi, 4 ianuarie a.c., în jurul orei 6.00, în urma activităţilor operativ-informative specifice desfăşurate de poliţişti, autorul a fost depistat pe DN 56, în timp ce se deplasa cu un taxi, în care avea şi bagaje, către Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, cu intenţia de a părăsi ţara.

„În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol, inculpatul fiind reţinut pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj”, a declarat inspector principal Cătălin Dochia purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Ieri după-amiază, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Băileşti cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care a emis mandat pentru 30 de zile pe numele său, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.