Dolj: În judeţ nu sunt drumuri închise, dar se circulă în condiţii de iarnă

0
145

deszapeziriReprezentanţii ISU Dolj au anunţat că, la nivelul judeţului Dolj situaţia este următoarea:

  1. Drumuri Naţionale: S-a acţionat cu 59 utilaje, folosindu-se 650 tone material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri închise.
  2. Drumuri Judeţene: S-a acţionat cu 68 utilaje, folosindu-se 298 tone material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri închise.
  3. Serviciul Salubritate: Pe străzile şi bulevardele din mun. Craiova s-a acţionat cu 48 utilaje, folosindu-se 487 tone material antiderapant şi 2200 kg clorură de calciu. Se circulă în condiţii de iarnă.
  4. Consumatori rămaşi fără energie electrică: 5032 de consumatori au rămas fără energie elecrică, din localităţile Mârşani, Cerăt, Giurgiţa, Lipovu şi Calopăr. Se acţionează cu 13 echipe de la CEZ pentru remedierea deficienţelor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte   de   plecare,   să   se   asigure   că  sistemul   de   încălzire   funcţionează   eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru  circulaţia  în condiţii   de   iarnă  (anvelope   specifice   sezonului   rece,   lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.