Dolj: Alimentarea cu energie electrică reluată pentru aproape 4000 dintre consumatorii afectaţi de viscol

0
139

viscol2Având în vedere avertizarea meteorologică COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ şi pe alocuri viscol, la nivelul judeţului Dolj, la ora 11.00, situaţia era următoarea, după cum anunţă ISU Dolj:

Consumatori rămaşi fără energie electrică: de la peste 5.000, la primele ore ale dimineţii, la ora 11.00 mai erau 1.093 de consumatori fără energie electrică, din localităţile Mârşani, Cerat, Calopar, Ciupercenii Vechi, Gogoşiţa. Se acţionează cu 15 echipe de la CEZ pentru remedierea deficienţelor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Pe toate drumurile naţionale şi judeţene se acţionează pentru curăţarea carosabilului. Înainte   de   plecare,   să   se   asigure   că  sistemul   de   încălzire   funcţionează   eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru  circulaţia  în condiţii   de   iarnă  (anvelope   specifice   sezonului   rece,   lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.