Bancu: „Voi da 100 % pentru a-mi recâştiga locul în echipă”

0
151

Mijlocaşul care va împlini anul acesta 25 de ani spune că nu mai are probleme medicale şi doreşte să continue şi din vară la Universitatea

Nicuşor Bancu parcurge cel mai slab sezon al său la Universitatea Craiova, în anul în care echipa începe să emită pretenţii de performanţă. Mijlocaşul oltean, care va împlini anul acesta 25 de ani, spune că evoluţiile sale mai modeste au fost cauzate de problemele medicale apărute după a doua operaţie la piciorul la care a suferit dublă fractură, de tibie şi peroneu, în toamna lui 2014.

bancu– Nicuşor, din păcate tu eşti unul dintre cei obişnuiţi cu vizita la medic în ultimii ani, cum te simţi acum, mai ai ceva probleme la piciorul operat?

Bancu: Acum piciorul este bine, am avut ceva probleme după a doua operaţie, din această cauză am şi avut o scădere de randament, dar sper să-mi recapăt la forma de anul trecut o dată cu acest cantonament din Malta. Nu am ce să le reproşez medicilor de la Spitalul Floreasca, chiar le mulţumesc că m-au ajutat să mă pun pe picioare şi totul este bine, mai ales că am vorbit cu alte persoane care au avut problema mea şi încă nu sunt refăcute. Mă bucur că nu mă mai doare piciorul, chiar dacă voi rămâne cu tija toată viaţa acolo, nu va fi o problemă.

– În sezonul precedent ai fost votat de către suporteri cel mai bun jucător al echipei, însă în stagiunea actuală nu ai avut prestaţiile pe care fanii le aşteptau de la tine. Un paradox, ţinând cont că echipa are un parcurs mult mai bun…

Bancu: Şunt conştient că se aştepta mai mult de la mine în acest sezon, dar sper ca fanii să înţeleagă că a fost vorba de probleme medicale care mi-au afectat evoluţiile din acest campionat. În 2017 voi da sută la sută şi vreau să-mi câştig locul de titular, fiindcă nu prea am mai fost jucător de bază în ultima perioadă.

– Sunt mulţi jucători care au intrat în ultimele şase luni de contract, printre care şi tu, care ar fi planurile tale din vară?

Bancu: Şi mi se încheie contractul în vară, dar clubul are opţiunea de a mi-l prelungi cu încă doi ani şi sper să rămân cât mai mult la Universitatea Craiova, fiindcă aici mi-am dorit să joc dintotdeauna. Nu am avut oferte de a pleca sau cel puţin nu ştiu eu despre acestea, poate clubul să aibă mai multe amănunte.

– Ţinând cont că echipa nu s-a întărit faţă de anul trecut şi şi-a pierdut şi căputanul, puteţi termina sezonul mai sus de locul 4 sau este de ajuns acest salt, către play-off?

Bancu: Cred că lotul de acum poate face faţă în campionat şi poate îndeplini obiectivele trasate. Dacă vor mai veni jucători vor fi bine primiţi, dar consider că şi acum avem o echipă bună. Sper să nu ne mai încurcăm şi să ajungem mai sus de locul 4, fiindcă există potenţial la Universitatea.

– Colegul tău de bandă, Vătăjelu, a plecat la Sparta Praga, cum consideri acest transfer?

Bancu: Mă bucur pentru Vătăjelu, sper să-i fie bine acolo şi totodată cât mai mulţi jucători de la Craiova să ajungă în fotbalul mare. Sincer, nu mă aşteptam să plece acum, fiindcă este cel mai bun sezon al nostru, suntem în cărţi pentru obiective îndrăzneţe şi putea să aştepte să câştige trofee cu Universitatea, mai ales că era căpitan de echipă şi ne-a ajutat foarte mult.

– Eşti printre cei mai vechi jucători, iei în calcul posibilitatea de a fi ales căpitan de echipă?

Bancu: Sincer, nu m-am gândit la acest lucru şi nu cred că este cazul. Obiectivul meu, aşa cum am spus, este să-mi recâştig locul de titular şi să ajut cât mai mult echipa pentru a ne clasa cât mai sus în clasament.