42 de trenuri anulate

0
219

trenuriUrmare avertizărilor meteo anunţate, circulaţia trenurilor de pasageri pentru perioada următoare se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul şi Eestul ţării şi echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul.

De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel şi în alte locaţii feroviare, în situaţia în care circulaţia cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar staţiile de preîncălzit vagoane funcţionează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane.

CFR Călători şi CFR Infrastructură colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.

Măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă şi menţinerea legăturilor feroviare între localităţile mari.

Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta Bucureşti – Constanţa şi retur, legătura feroviară este menţinută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulaţie. Mai multe trenuri Regio vor fi anulate în data de 6 ianuarie.(vezi anexă).

Modificările vor fi publicate pe toate canalele noastre de comunicare.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.