Trenurile de călători ajung la destinaţii cu întârzieri din cauza zăpezii şi a gerului

0
81

Trenurile de călători circulă cu viteză redusă şi ajung la destinaţii cu întârzieri de zeci de minute, din cauza zăpezii şi a gerului, dar nu sunt trenuri anulate pe nicio magistrală.

Potrivit companiei CFR Călători, ieri dimineaţă nu sunt trenuri anulate din cele peste 1.200 care circulă zilnic pe reţeaua feroviară. Trenurile de călători circulă însă cu restricţii de viteză şi ajung la destinaţii cu întârzieri, din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute. Două trenuri au ajuns în Gara de Nord Bucureşti cu întârzieri de aproximativ 60 de minute – IR 1742 Satu Mare-Oradea-Bucureşti şi IR 1782 Piteşti-Bucureşti Nord, iar IR 1696 Timişoara Nord-Bucureşti Nord, cu 40 minute întârziere, au precizat reprezentanţii companiei feroviare.

Călătorii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat. Reprezentanţii companiei CFR Călători au precizat că, dacă apar defecţiuni la instalaţia electrică şi de încalzire, din cauza temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.