Angajată de la PMS Craiova cercetată pentru că ar fi introdus telefoane mobile în unitate

0
152

O asistentă medicală de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova a fost concediată de conducerea închisorii, la sfârşitul anului trecut, după ce a fost surprinsă în timp ce împărţea telefoane mobile deţinuţilor. În plus, reprezentanţii penitenciarului au sesizat şi Poliţia, fiind deschis un dosar penal pe numele femeii.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj cercetează o craioveancă pentru introducere de obiecte interzise în penitenciar în urma unei sesizări făcute de conducerea Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Craiova.

“Am fost sesizaţi de reprezentanţii Penitenciarului Craiova că un angajat al unităţii ar fi introdus obiecte interzise în incintă, ceea ce reprezintă o infracţiune conform prevederilor Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. În acest moment ancheta este abia la început şi se efectuează acte premergătoare de cercetare penală pentru a se stabili dacă cele sesizate se confirmă, urmând ca la finalizare dosarul să fie înaintat Parchetului cu propuneri corespunzătoare”, ne-a declarat comisar Florentina Popescu, din cadrul IPJ Dolj.

Se pare că femeia, Vasilica I., din Craiova, angajată ca asistentă medicală în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, a fost depistată introducând telefoane mobile în spaţiul de detenţie. Conducerea închisorii a decis să o concedieze pe femeie, la sfârşitul lunii decembrie 2011, fiind sesizată şi Poliţia.