De Moș Nicolae, puncte sau plumb în ghetele alb-albaștrilor?

0
155

Universitatea Craiova – FC Botoşani

Stadion: „Ion Oblemenco”, azi, ora 18

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Bălaşa, Acka, Bancu – Mateiu, Cicâldău, Zakaric – Bărbuţ, Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: Marinescu – Măţel, Tiago Ferreira, Baiaram, Ivanov, Ioniţă, M. Roman.

FC Botoşani: Pap – Patache, Miron, Chindriş, Ţigănaşu – Papa, Rodriguez – Askovski, Ongenda, Ebenhofer – Ofosu. Antrenor: Marius Croitoru. Rezerve: Hankic – Kolesovs, Haruţ, Holzmann, Andronic, Keyta, Moussa.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj). Asistenţi: Mircea Orbuleţ, Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Adrian Cojocaru (Galaţi).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Dan Potocianu (Reşiţa).

În seara de Moş Nicolae, se anunţă o partidă spectaculoasă între Craiova şi Botoşani, pe „Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova are un parcurs dezamăgitor sub comanda lui Victor Piţurcă. Deşi era aşteptat ca un salvator, Piţi n-a reuşit să aducă un upgrade nici în joc, dar mai ales ca rezultate. Dimpotrivă, echipei îi lipseşte constanţa, iar jocul rareori s-a ridicat la nivelul scontat, existând partide în care alb-albaştrii nu au şutat pe poartă. Craiova posedă al treilea buget din Liga I, are cel mai stufos lot de la promovare, cel mai numeros public, cel mai modern stadion, iar de curând şi gazonul este unul de calitate. Numai că exprimarea alb-albaştrilor rareori este una de pretendentă la titlu, iar punctele pierdute cu echipe precum Chindia, Clinceni, Sepsi ori Iaşi ridică mari semne de întrebare, mai ales că trupa lui Piţi n-a contat în derby-urile cu FCSB şi CFR. Aşadar, cele două meciuri de pe teren propriu de anul acesta, cu Botoşani şi Voluntari, trebuie câştigate neapărat, întrucât din deplasare, la Astra sau FCSB, va fi greu să se obţină ceva, în aceste condiţii. Spre exemplu, Chindia a încasat 17 goluri de la ultimii 4 adversari, cu excepția Craiovei, în timp ce trupa lui Pițurcă nu a reușit să dea decât un gol dintr-o lovitură liberă deviată și nu și-a creat nicio ocazie de gol, deși a jucat o oră cu un om în plus.

Croitoru: „Nu venim să ne apărăm”

Craiova are două zile în plus de odihnă faţă de FC Botoşani, care vine în Bănie şi fără cel mai experimentat jucător, Mihai Roman I, suspendat. Rămâne de văzut dacă va fi recuperat Ongenda, accidentat şi schimbat în prima repriză a meciului cu Viitorul. Alb-albaştrii nu vor avea nici scuza că întâlnesc un adversar ultradefensiv, Botoşaniul fiind o echipă care acceptă jocul, debutantul antrenor  Marius Croitoru abordând un stil modern, iar jocul echipei a impresionat pe alocuri, chiar dacă lotul nu este unul de nivel înalt, mai ales după ce au fost cedaţi jucători precum Fabbrini, Golofca, Burcă, Fulop, Oaidă ori Soliedis. În mod normal, ar trebui să asistăm la un meci spectaculos, stilul echipelor, terenul bun şi precedentele dueluri directe fiind suficiente premise  pentru a combate frigul cu un joc de calitate. „Ne așteaptă un meci cu o echipă foarte bună dar cu multe schimbări și la ei. Victor Pițurcă este venit de curând la echipă, încearcă să-și implementeze stilul de joc și are nevoie de timp. În schimb, Craiova ne-a arătat că este o forță acasă, o echipă care marchează multe goluri. Ori noi suntem puși în gardă și de aceea nu o să mă duc să mă apăr. Au și ei jucători care pot pune probleme cum la fel de bine, avem și noi”, a declarat Marius Croitoru înaintea jocului de astăzi. Moldovenii au zburat de la Suceava la Bucureşti, iar ieri au ajuns în Bănie cu autocarul. Botoşaniul a refuzat amânarea meciului din etapa viitoare, cu CFR Cluj, deşi ardelenii solicitaseră acest lucru pentru a pregăti duelul cu Celtic, patronul Iftime pretinzând că a luat această măsură după ce formaţia din Gruia nu a plătit suma pentru transferul lui Golofca.

Piţurcă: „Craiova e echipa mai bună şi trebuie să-şi impună jocul”

Înaintea partidei de astăzi, Victor Piţurcă a recunoscut că nu mai este la fel de optimist ca atunci când a revenit în Bănie, dar că speră ca jucătorii săi să-şi impună jocul. „Toate echipele care au venit aici şi-au vândut scump pielea şi aşa va fi şi cu Botoşaniul, dar Craiova este echipa mai bună şi sper să obţinem victoria, să marcăm din situaţiile pe care ni le creăm. Nu trebuie să le legăm de motive de vreme, fiindcă şi adversarul joacă în aceleaşi condiţii. Contează orice absenţă, ne-au lipsit şi nouă Koljic, Cosic, şi la un moment dat Bancu, dar nu lipseşte  Messi, jucătorii noştri sunt cam toţi la aceeaşi valoare. Putem spune că avem un mic avantaj că avem două zile în plus de odihnă, dar trebuie să se vadă pe teren lucrul acesta. Şi cu Iaşul ne-am gândit la lucrul acesta, dar degeaba, fiindcă nu am reuşit să câştigăm. Craiova trebuie să-şi impună ritmul şi să câştige. Am simţit că jucătorii sunt conştienţi că punctele pierdute ne vor costa foarte mult şi sunt montaţi cum trebuie, nu e nevoie de nicio nuieluşă de Moş Nicolae. Botoşaniul trebuie să simtă că joacă la Craiova, nu la Mediaş sau la Clinceni. Şi orice echipă trebuie să simtă că e foarte greu să câştigi aici. Când nu reuşeşti victorii la rând, când nu ai constanţa pe care ar trebui să o ai, începi să te gândeşti şi la ce e mai rău. Pentru a fi în play-off trebuie să ne câştigăm meciurile care urmează. Dacă ar fi după mine, aş mai fi vrut vreo 15 puncte în plus şi meritam să le obţinem, dar nu am reuşit să marcăm. Nu mai sunt aşa de tare în gură ca la început, acum sunt mai ponderat. Nici nu era stilul meu acela, dar am avut mare încredere că se va întâmpla ce spun, dar acum nu mai sunt aşa de încrezător. Jocul a fost unul bun, lucrăm tot ce putem la antrenament, dar depinde de jucători în ultimii metri, de execuţiilor lor ca. S-a văzut că ducem lipsa unui vârf. N-am avut reuşite acolo în faţă. Ivan este reprofilat ca vârf, dar orice jucător din faţă trebuie să dea gol. Am risipit prea multe ocazii. Tot timpul aştept ceva mai mult, şi de la jucătorii cu experienţă, şi de la cei tineri” a declarat Piţurcă.

Ultimul meci direct pe „Ion Oblemenco” s-a jucat în august anul trecut şi s-a terminat la egalitate, scor 2-2, cu dubla lui Mitriţă, respectiv golurile lui Miron şi Fulop. În turul acestui campionat s-a consemnat tot o remiză, 1-1, Golofca, acum la Cluj, deschizând scorul în primul minut, iar Bancu a egalat până la pauză.