Au început controalele în cluburile din tot județul

0
116

Efectul “Colectiv” a ajuns și în Dolj! Pompierii doljeni, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții de control, au demarat  verificările în toate discotecile, cluburile, sălile de spectacole și alte locuri unde se creează aglomerări de persoane. Comandantul ISU Dolj a precizat că, în funcție de neregulile constatate, sancțiunile pot merge până la închiderea unităților care nu respect normele legale.

Constantin Florea

În cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Dolj, a avut loc o ședință cu reprezentanții tuturor structurilor deconcentrate în vederea stabilirii cadrului organizatoric pentru punerea în aplicare a Planului de măsuri emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în scopul asigurării măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema/spectacole și mall. Au fost stabilite acțiuni concrete care se vor desfășura în perioada următoare, implicând echipe mixte formate din reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul avizării/autorizării și controlului activității obiectivelor din această categorie, pentru prevenirea unor tragedii de genul celei petrecute la Clubul Colectiv din București.

Col. Constantin Florea, comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, a precizat că acțiunea va fi demarată încă din cursul serii de miercuri și că vor fi verificate toate aspectele care țin de siguranța oamenilor și buna funcționare a acestor unități, atât în Craiova cât și în județ: “Vorbim de echipe mixte de control și fiecare membru va verifica legalitatea pe linia sa de muncă. În funcție de neregulile constatate, dacă vor exista, sancțiunile sunt între 30.000 și 100.000 lei, suspendarea activității pe o perioadă determinată sau chiar închiderea unității”, a precizat col. Constatin Florea.